Αριστοκρατικά γκάζια με Bentley Flying Spur (+video)

Οι Bentley μνημονεύονται διαχρονικά για την πολυτέλεια, την τεχνολογία, αλλά και τη δύναμή τους. Όσο δέρμα και ξύλο αν έχει ένα αυτοκίνητο της βρετανικής εταιρίας, άλλο τόσο γκάζι κρύβει κάτω από το καπό.

Η ανανεωμένη Flying Spur παρουσιάστηκε πριν 6 μήνες και κατά τις παραδόσεις, συνδυάζει αριστοκρατικές ανέσεις και κορυφαίες επιδόσεις. Ακόμα κι αν δεν μιλάμε για την κορυφαία 6.0 W12 twinturbo, των 635 ίππων, επιτάχυνση και τελική ταχύτητα παραπέμπουν ξεκάθαρα σε σημερινά sportscars και χθεσινά supercars. Η Flying Spur V8 έχει τον 4λιτρο διτούρμπινο οκτακύλινδρο κάτω από το καπό, απόδοσης 550 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και 770 Nm στις 2.000-4.500 σ.α.λ. Παρά τα 2.330 κιλά του βάρους, ο συνδυασμός του μοτέρ με το σύστημα τετρακίνησης και το 8άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη εξασφαλίζουν ένα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,1 δλ.

Αν ο οδηγός «φυτέψει» το δεξί πεντάλ στη μοκέτα, τότε η βρετανική λιμουζίνα θα φτάσει μέχρι τα 318 χλμ./ώρα. Η Bentley μάλιστα δηλώνει πως η V8 είναι περισσότερο οδηγοκεντρική από την W12 χάρις στα 110 λιγότερα κιλά, τα περισσότερα εκ των οποίων «ξαλαφρώνουν» τον εμπρός άξονα (άρα αμεσότερο και ταχύτερο σύστημα διεύθυνσης, καλύτερη απόκριση στις μεταφορές βάρους κλπ). Στο video δεν περιλαμβάνονται στροφές, αλλά μια ωραιότατη βόλτα στην autobahn. Λόγω κίνησης, ο καλπασμός της Flying Spur περιορίζεται μέχρι τα 280 χλμ./ώρα, στα οποία φτάνει «σβηστή».

Get it on Google Play Download on the App Store