Αυτόνομο Tesla πέφτει πάνω σε κολωνάκι! (+video)

Πολλοί ιδιοκτήτες Tesla συνεχίζουν να κάνουν εντατικές δοκιμές, σε επίπεδο beta, για να ανακαλύψουν τις δυνατότητες της πλήρους αυτόνομης οδήγησης των αυτοκινήτων τους.

Μια τέτοια δοκιμή καταγράφτηκε σε video από έναν ιδιοκτήτη Tesla, την οποία και δημοσίευσε στο YouTube, αναδεικνύοντας τα προβλήματα του συστήματος, όταν αυτό μπερδευτεί από τις κυκλοφοριακές συνθήκες. Ανάλογα video έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς αποτυπώνοντας στην πλήρη διάσταση τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει το αυτόνομο σύστημα της Tesla (Full Driving System), όταν χάσει τα «αυγά και τα πασχάλια». Ο εν λόγω YouTuber υπέβαλλε το αυτοκίνητό του σε μια αρκετά έντονη δοκιμασία στους δρόμους του Σαν Χοσέ, δείχνοντας την αδυναμία του συστήματος της Tesla σε αστικά περιβάλλοντα.

Ενώ τα πρώτα λεπτά του video δείχνουν όλα να κυλούν αρμονικά, παρά το γεγονός πως το Tesla «έφαγε» ένα κόκκινο φανάρι σε μια δεξιά στροφή. Στα 3,5 λεπτά λήψης φαίνεται πως το σύστημα μπερδεύτηκε σε μια σειρά από λευκούς και πράσινους στύλους που χώριζαν τον ποδηλατόδρομο. Προτού ο ιδιοκτήτης μπορέσει να αναλάβει τον έλεγχο του συστήματος διεύθυνσης και να πατήσει τα φρένα, το αυτοκίνητο χτύπησε έναν από τους στύλους, κάνοντας μια μικρή ζημιά στον εμπρόσθιο προφυλακτήρα. Πέρα όμως από το χτύπημα, το Tesla φαίνεται να μπερδεύεται και σε άλλα σημεία της διαδρομής. Αποκορύφωμα ήταν στο 6ο λεπτό του video, όπου το Tesla οδηγήθηκε στις ράγες του τραμ έχοντας μπερδευτεί με το δρόμο. Δείτε το video και θα αντιληφθείτε πως η εταιρεία του Elon Musk έχει ακόμα να διανύσει πολύ δρόμο ακόμα για την πλήρη αυτονομία κατά την οδήγηση.

Get it on Google Play Download on the App Store