BMW M2 850 PS «τρελαίνεται» στην Autobahn! (+video)

H BMW M2 Competition είναι αναμφίβολα ένα αυτοκίνητο που δεν χρειάζεται συστάσεις. Κινείται από έναν 3λιτρο twin turbo, απόδοσης 410 ίππων και 550 Nm ροπής, που προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις στο μυώδες αμάξωμα (0-100 χλμ./ώρα σε 4,2 δευτερόλεπτα).

Κατά καιρούς διάφοροι βελτιωτικοί οίκοι έχουν ενισχύσει το γερμανικό μοντέλο, για να βγάλουν επιπλέον άλογα στο δρόμο. Ένας εξ αυτών είναι η HC-Performance, η οποία με μελετημένες κινήσεις έφτασε την ιπποδύναμη της M2 Competition στους 850 ίππους. Οι συνάδελφοι του AutoTopNL είπαν να δουν τι «ψάρια πιάνει» το θηρίο και έκαναν μερικά «πατήματα» στην Autobahn. Όπως μπορείτε να αντιληφθείτε ο ρυθμός επιτάχυνσης είναι καταιγιστικός!

Οι δοκιμαστές του AutoTopNL δεν έδωσαν κάποια αναφορά σχετικά με τα νούμερα επιταχύνσεων της BMW, αλλά όπως θα δείτε και εσείς στο βίντεο παρακάτω, το 100 – 200 χλμ./ώρα επιτυγχάνεται σε περίπου 4,5 δλ.! Σαφώς βοηθάει και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με το οποίο εξοπλίζεται, αλλά όπως και να έχει είναι πολλά τα άλογα στον πίσω άξονα και θέλουν ικανά χέρια και συγκρατημένο μυαλό.

Βάλτε δυνατά τα ηχεία κι απολαύστε!

Get it on Google Play Download on the App Store