Citroen Dyane 6 «γονατίζει» σε ράλλυ (+video)

Το αυτοκίνητο που βλέπετε να δοκιμάζει την ελευθερία άρθρωσης της ανάρτησης, θα μπορούσατε να το αποκαλέσετε 2CV. Όμως θα κάνατε λάθος. Ή, για την ακρίβεια, δεν θα ήσασταν 100% σωστοί.

Δείτε ακόμα: Citroen 2CV πάει «κομμάτια» σε ράλλυ ιστορικών (+video)

Κρίνοντας από το αμάξωμα, είναι πολύ εύκολο να περάσει κάποιος το Dyane για μια από τις παραλλαγές του θρυλικού μοντέλου της Citroen. Κάτι που εν μέρει ισχύει, με τη διαφορά ότι το τετραγωνισμένο «Ντεσεβό» ουσιαστικά αποτελεί τον διάδοχο του οράματος του Αντρέ Σιτροέν, που ήθελε να φτιάξει ένα αυτοκίνητο για την γαλλική αγροτιά, το οποίο θα ήταν προσιτό, άνετο και αρκούντως σταθερό ώστε να μπορεί κάποιος να μεταφέρει ένα καλάθι αυγά σε χωματόδρομο, χωρίς να σπάσει ούτε ένα.

Διαβάστε επίσης: 0-215 χλμ./ώρα με Citroen Saxo VTS (+video)

Το Dyane δημιουργήθηκε κυρίως λόγω του Renault 4L, το οποίο συμπίεσε αρκετά τις πωλήσεις του 2CV και δημιούργησε προβλήματα στο εμπορικό κομμάτι της Citroen. Κάτω από το καπό του 6, που λανσαρίστηκε το 1968, υπήρχε ο αερόψυκτος δικύλινδρος boxer των 602 κ.εκ. του Ami. Η απόδοσή του ήταν στα 32 άλογα και η τελική μπορούσε να φτάσει μέχρι τα 121 χλμ./ώρα – «άνεμος» σε σχέση με τα Dyane και Dyane 4, των 105 και 109 χλμ./ώρα. Φυσικά, όπως με όλα τα 2CV και τις παραλλαγές του, το κλου της υπόθεσης δεν ήταν ποτέ στο γκάζι εν ευθεία, αλλά η δυνατότητα του «στρίβειν».

Get it on Google Play Download on the App Store