Citroen Xantia άνετα με 3 ρόδες στα 200 χλμ./ώρα!

Η «Ξανθιά» της Citroen είναι ένα από τα αυτοκίνητα που θα μνημονεύονται επί πολλά χρόνια ακόμα για τον τρόπο που στρίβει. Το γαλλικό σεντάν, ιδίως στις εκδόσεις με την υπερ-εξελιγμένη ανάρτηση Activa, έχει καταγράψει ρεκόρ και θεωρείται μέχρι σήμερα αξεπέραστο σε ορισμένα σημεία των δυναμικών χαρακτηριστικών. Να είναι καλά η ανάρτηση Hydractive, το γαλλικό μεσαίο τα καταφέρνει εξαιρετικά ακόμα και με 3 τροχούς!

Έχουμε δει ανάλογα ανδραγαθήματα από τον «Βάτραχο», ωστόσο και η Xantia αποδεικνύεται υποδειγματικό «τρίκυκλο». Στο video που μας έρχεται από τη Σαουδική Αραβία, δυο λευκές «Ξανθιές» βγαίνουν για μια πολύ γρήγορη βόλτα στην εθνική οδό. Τίποτα το ιδιαίτερο, μέχρι να δούμε πως τα δυο αυτοκίνητα δεν έχουν πίσω δεξί τροχό! Η υδροπνευματική ανάρτηση κάνει τη δουλειά της, ισοσκελίζοντας τη διαφορά ύψους και φέρνοντας στην ευθεία το αμάξωμα. Άλλο, όμως, να το κάνει μέχρι μια λογική ταχύτητα, άλλο να τη θαυμάζεις να το κάνει στα 200 χλμ./ώρα!

Τα δυο Citroen ανάβουν αλάρμ και ξεχύνονται «κουτσά» στην εθνική. Αρχικά, φτάνουν στα 160 χλμ./ώρα – ταχύτητα που ήδη είναι ακραία για λειψό αυτοκίνητο. Στη συνέχεια ανεβαίνουν στα 180 χλμ./ώρα και εν τέλει, φτάνουν μέχρι τα 200 χλμ./ώρα. Κινητήρες δεν διευκρινίζονται, αλλά για να φτάσουν τόσο ψηλά την ένδειξη του κοντέρ μάλλον πρόκειται για τον 2λιτρο ατμοσφαιρικό, είτε 8βάλβιδο με 121 άλογα είτε 16βάλβιδο με 132.

Get it on Google Play Download on the App Store