Δρόμος – «πισίνα» τιμωρεί την ανοησία (+video)

Μια ιδιαίτερα αληθινή ρήση αναφέρει πως δεν υπάρχουν κακά αυτοκίνητα, αλλά μόνο κακοί οδηγοί. Επιεικέστερα, άνθρωποι που δεν γνωρίζουν τα όρια και τις δυνατότητες των οχημάτων τους. Τα πλάνα από έναν πλημμυρισμένο δρόμο στην Αγγλία, όπου ένα φουκαριάρικο Insignia έγινε «υποβρύχιο», αποτελούν την έμπρακτη απόδειξη.

Πολλοί οδηγοί στην Αγγλία θεωρούν διασκεδαστικό να βγαίνουν μετά από βροχές και να κάνουν το κομμάτι τους, στο Rufford Ford του Νότιγχαμσαιρ. Ένα σημείο διαβόητο για τα λιμνάζοντα νερά που συγκεντρώνει, έχοντας εξελιχθεί σχεδόν σε τουριστική ατραξιόν. Όποτε βρέχει, μαζεύεται κόσμος και παρακολουθεί οδηγούς να επιχειρούν περάσματα από τον ασφάλτινο, αυτοδημιουργούμενο νερόλακκο. Ούτε SUV και crossovers δεν γλιτώνουν, πόσο μάλλον κανονικά αυτοκίνητα. Τα στοιχήματα (γιατί όντως οι Άγγλοι στοιχηματίζουν και για αυτό) δίνουν και παίρνουν κάθε φορά που πλημμυρίζει, για το ποιος θα περάσει και ποιος θα γίνει θέαμα.

Στο πιο πρόσφατο «επεισόδιο» του Rufford, ένα Opel (Vauxhall στην προκειμένη) Insignia, μια BMW X3, ένα Kia Sorento και παραλίγο ένα Fiat 500 πήγαν για βουτιά. O άνθρωπος στο τιμόνι του Insignia ειδικά, εκτίμησε τόσο λάθος στην κατάσταση ώστε όχι μόνο έμεινε μέσα στο νερό, αλλά το αυτοκίνητο άρχισε να επιπλέει! Για καλή του τύχη, η φόρα γύρισε το Insignia κάθετα και κοντά στον παρακείμενο πεζόδρομο/γέφυρα, κάτι που τον βοήθησε να απεγκλωβιστεί μόνος του. Οι οδηγοί των X1 και Sorento δεν ήταν τόσο τυχεροί, ενώ λίγο έλειψε να τους κάνει παρέα ένα «500αράκι». Την τελευταία στιγμή η οδηγός του κατάλαβε ότι θα γινόταν viral και έκανε όπισθεν. Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και ένα Land Rover Defender δυσκολεύτηκε, πήρε νερά στον κινητήρα, αλλά τελικά συνέχισε. Το ίδιο έκανε ένα άλλο Defender, ένα Suzuki Jimny, ένα Land Rover Discovery, ένα Opel Vivaro και ένα φορτηγό DAF.

Get it on Google Play Download on the App Store