Έκαψε τον συμπλέκτη της Porsche σε κόντρα (+video)

Όπως είδαμε και χθες, στην περίπτωση ενός άμοιρου Audi RS 6 Avant προηγούμενης γενιάς, οι προδιαγραφές ενός αυτοκινήτου πολλές φορές ωχριούν στις διαθέσεις και τις ικανότητες των οδηγών. Στην προκειμένη, το θύμα είναι ο συμπλέκτης μιας Porsche.

Δείτε ακόμα: «Xεράς» κάνει την Porsche 911 GT3 RS…Cayenne (+video)

Σε κάτι που φαίνεται να είναι συγκέντρωση supercars στην Αμερική, μια 997 GT3 RS βρέθηκε δίπλα-δίπλα με μια Shelby Cobra, σε φανάρι. Όπως καταλαβαίνετε, αμφότεροι οι οδηγοί μπήκαν στο απαραίτητο κλίμα περιμένοντας τον σηματοδότη να γίνει πράσινος και να εκτοξευτούν στο ορίζοντα. Φαινομενικά, μπορεί η Porsche να φαντάζει ως το φαβορί, όμως παρά τα σχεδόν 50 χρόνια που την χωρίζουν από το γερμανικό μοντέλο, η Cobra έχει όλα τα φόντα να πάρει τη νίκη. Ο V8 των 7 λίτρων αποδίδει 431 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και 651 Nm στις 3.700 σ.α.λ., ισχύς που καταλήγει στους πίσω τροχούς μέσω 4τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου. Σε συνδυασμό με τα 1.068 κιλά του βάρους, η Cobra μπορεί να «δαγκώσει» τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 4,8 δλ. και να φτάσει τα 264 χλμ./ώρα τελικής. Και μιλάμε για αυτοκίνητο του 1965.

H 997 GT3 RS διαθέτει σχεδόν τα μισά κυβικά (3.8) και 2 κυλίνδρους λιγότερους, όμως αποδίδει 450 ίππους στις 7.900 σ.α.λ. και 430 Nm στις 6.750 σ.α.λ. Ζυγίζει 1.370 κιλά και εξοπλίζεται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, επιταχύνοντας στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 4 δλ. και φτάνοντας μέχρι τα 310 χλμ./ώρα. Θεωρητικά, δηλαδή, έχει πλεονέκτημα έναντι του roadster muscle car.

Διαβάστε επίσης: Chevrolet Corvette ZR1 σώθηκε στο πάρα τσακ!

Πρακτικά, παρακολουθούμε τον οδηγό της να επιδίδεται σε ξερόγκαζα, ώστε να ξεκαθαρίσει στον αντίστοιχο της Cobra πως επίκειται χαμός. Ο θηριώδης V8 δεν πολυακούγεται, δείγμα ότι ο άνθρωπος πίσω από το ξύλινο τιμόνι της θρυλικής Shelby διατηρεί την ψυχραιμία. Και με το άναμμα του πράσινου, φεύγει με άνεση μπροστά. Ο «πιλότος» της Porsche, πατινάρει τον συμπλέκτη στην εκκίνηση και ουσιαστικά καίει τον δίσκο, όπως φανερώνει ο καπνός από τη μετάδοση και η μυρωδιά που αναφέρει ο οδηγός του αυτοκινήτου που μας χαρίζει τα πλάνα.

Get it on Google Play Download on the App Store