Έκπληξη η Skoda Fabia στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Η Skoda Fabia από την πρώτη κιόλας γενιά της που παρουσιάστηκε πριν από 20 χρόνια (το 1999) έδειξε πως είναι ένα από τα καλύτερα μικρά αυτοκίνητα, το οποίο κοίταζε στα μάτια όχι μόνο τους «ξένους» ανταγωνιστές, αλλά και τον εσωτερικό ανταγωνισμό από το VW Group.

Δείτε ακόμη: Test drive της Fabia Monte Carlo στην Skoda Κοιλάκος

Η υπάρχουσα Fabia μπορεί να μη βασίζεται στη νέα πλατφόρμα MQB των VW Polo και SEAT Ibiza, ωστόσο από πλευράς οδικής συμπεριφοράς φαίνεται ότι στέκεται πολύ καλά, όπως έδειξε και το απαιτητικό τεστ αποφυγής του ταράνδου, του ισπανικού km77.com.

Η Fabia 1.0 TSI 95 PS Monte Carlo της δοκιμής έστριψε με περίσσια άνεση στην αρχική δοκιμασία των 77 χλμ./ώρα. Κατόπιν ο οδηγός της ανέβηκε στα 80 χλμ./ώρα (υψηλή ταχύτητα για τη συγκεκριμένη δοκιμή), όπου και εκεί το μικρό μοντέλο της Skoda τα κατάφερε περίφημα και οι δοκιμαστές ανέφεραν ότι οι αντιδράσεις της Fabia ήταν πολύ προβλέψιμες και τους επέτρεψαν με άνεση να κάνουν το τεστ με αυτή την ταχύτητα. Αρκετά ικανοποιητικά τα πήγε και στα 82 χλμ./ώρα, ενώ στα 85 χλμ./ώρα μπορεί να μην ακολούθησε την προδιαγεγραμμένη πορεία, όμως ο οδηγός δεν είχε πρόβλημα στο να κρατήσει υπό έλεγχο το αυτοκίνητο.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Skoda Fabia 1.0 TSI 95 PS Monte Carlo

Παρακολουθείστε παρακάτω το βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store