Ελληνικό Evo IX ζωγραφίζει στα χιόνια (+video)

Στην Ελλάδα έχει γίνει πια παράδοση να πέφτει χιόνι στην Αττική και να παραλύουν τα πάντα. Ένα φαινόμενο που αν αντιμετωπιστεί με πρόληψη και συνοχή, χαρίζει μόνο στιγμές ευτυχίας και παραμυθένια stories στα κοινωνικά δίκτυα. Αμφότερα πολύ ευκολότερα επιτεύξιμα αν στην εξίσωση υφίσταται Mitsubishi Lancer Evo.

Ένας συμπατριώτης μας είπε να ευχαριστηθεί με την ψυχή του το χιονισμένο μοτίβο, μετατρέποντας το ολισθηρό οδόστρωμα σε καμβά και τη μηχανολογική αρτιότητα του Evo IX σε καλλιτέχνη. Ο 4G63, σε συνεργασία με το ηλεκτρονικό ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης, το ενεργό κεντρικό διαφορικό ACD και φυσικά το Active Yaw Control στο πίσω, έδωσαν ρέστα στην παγωμένη άσφαλτο και μεταμόρφωσαν μια άδεια διασταύρωση σε πηγή θεάματος. Η αυτοσχέδια πλατεία αποδείχθηκε ιδανική παιδική χαρά για το τετρακίνητο «πολεμοφόδιο», που δεν προβληματίστηκε καν από τις συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης.

Υπό κανονικές συνθήκες θα λέγαμε πως τη δουλειά έκαναν 280 ίπποι και 355 Nm, αλλά φαίνεται και ακούγεται πως το αυτοκίνητο δεν είναι εργοστασιακό. Καμία έκπληξη, βέβαια, καθώς η συντριπτική πλειονότητα των 9αριών (και γενικότερα των Evo) φέρουν τουλάχιστον ένα 1ο στάδιο. Αν έχει έτσι η κατάσταση με το συγκεκριμένο, μιλάμε για 330-350 ίππους «στο νερό». Όσο περισσότεροι, τόσο το καλύτερο. Όρεξη, άδειος δρόμος, χιόνι και καλή διάθεση να υπάρχει!

Get it on Google Play Download on the App Store