Επαγγελματικά γκάζια με VW Crafter 2.0 TDI 177HP

Όλοι έχουν δικαίωμα στο γκάζι και τις autobahn. Ιδίως οι επαγγελματίες, που ζουν από την έγκαιρη μεταφορά των προϊόντων. Αν δηλαδή δικαιολογείται να δεις κάποιον να πηγαίνει με το δεξί πεντάλ στη μοκέτα (πλην σωμάτων ασφαλείας), αυτός ενδεχομένως να είναι πίσω από το τιμόνι μιας «κλούβας» σαν το VW Crafter.

Με μήκος 5,9 μέτρωνπλάτος 1,9 και ύψος που ξεκινάει από τα 1,94 μέτρα και φτάνει μέχρι τα 2,14, το μεγάλο van της VW προσφέρει χώρο φόρτωσης που φτάνει σε μήκος τα 3.265 χλστ. και ύψος που ξεπερνάει τα 1.900 χλστ. Αναλόγως έκδοσης βέβαια, το μήκος μπορεί να φτάσει μέχρι τα 7 μέτρα και το φορτίο τους 3,5 τόνους! Με λίγα λόγια, χρειάζονται δυνατά μοτέρ για να το κινήσουν. Ο 2λιτρος TDI των 177 ίππων και 420 Nm διατίθεται σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, σε συνδυασμό με 6άρι χειροκίνητο ή 8άρι αυτόματο κιβώτιο.

Παρά τη μεγάλη μετωπική επιφάνεια και το αντίστοιχο ύψος, που το καθιστά ευάλωτο στους πλευρικούς ανέμους, το κορυφαίο Crafter αισθάνεται παραπάνω από άνετα στην autobahn. Τα 150 χλμ./ώρα έρχονται με ευκολία, με την επιτάχυνση να συνεχίζει μέχρι τα 164 χλμ./ώρα. Είναι χαρακτηριστικό το πόση ώρα κινείται στην τελική του το Crafter, μα κυρίως με πόση σταθερότητα. Ούτε διορθώσεις από τον οδηγό, ούτε εμφανής μετατόπιση λόγω ριπών αέρα.

Get it on Google Play Download on the App Store