Επική κόντρα V10: Huracan STO vs LFA (+video)

Όταν συγκρίνει κανείς σύγχρονα supercars με τα αντίστοιχα κορυφαία του (πρόσφατου) παρελθόντος, μπορεί με μια γρήγορη ματιά να δει τα τεχνολογικά άλματα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Κάτι τέτοιο γίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί παρακάτω με δύο αυτοκίνητα που έχουν μεταξύ τους απόσταση κάμποσων ετών. Και τα δύο διαθέτουν ατμοσφαιρικούς κινητήρες V10 που ακούγονται καταπληκτικά: είναι ένα Lexus LFA έναντι μιας Lamborghini Huracan STO.

Δεδομένης της αξίας τους, αυτό το βίντεο είναι πραγματικά συναρπαστικό. Το Lexus τη σήμερον ημέρα είναι ικανό να «χτυπήσει» σε τιμή, ακόμα και ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ ο V10 των 4,8 λίτρων είναι ένας από τους καλύτερους κινητήρες που έχουν ηχήσει ποτέ. Φτάνει μέχρι τις 10.000 στροφές, αποδίδει 552 ίππους και 480 Nm ροπής. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι ένα εξατάχυτο αυτόματο.

Η Huracan STO (Super Trofeo Omologata), από την άλλη πλευρά, είναι ένα supercar φτιαγμένο -κατ’ αρχάς- για πίστα και μετά για… δρόμο. Έχει βάρος μόλις 1.339 κιλά, αφού το αμάξωμά του είναι φτιαγμένο σε ποσοστό 75% από ανθρακονήματα. Ο ατμοσφαιρικός V10 των 5,2 λίτρων αποδίδει 630 ίππους και 565 Nm ροπής, με ένα κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων να στέλνει την ισχύ στους πίσω τροχούς.

Η μάχη τους, όπως θα δείτε παρακάτω, είναι αδυσώπητη. Την πρώτη κόντρα κερδίζει το ιαπωνικό supercar, καθώς παίρνει γρήγορα το προβάδισμα, μιας και στον ιταλικό «πύραυλο», για κάποιο λόγο, το κιβώτιο ταχυτήτων κάνει τις αλλαγές πολύ πριν από τα «κόκκινα» του στροφόμετρου. Στη συνέχεια όμως οι δύο τυχεροί «πιλότοι» τα… ξαναστήνουν και αυτή τη φορά η Huracan STO βρίσκεται σε λειτουργία χειροκίνητης αλλαγής ταχυτήτων, με αποτέλεσμα να εκτοξευτεί μπροστά από το Lexus και να περάσει πρώτο τη γραμμή τερματισμού. Μάλιστα, η Ιταλίδα βγαίνει νικήτρια και στην τρίτη κόντρα των δύο υπεραυτοκινήτων. Απολαύστε στο βίντεο τους δύο V10 να «ουρλιάζουν» μαζί.

Get it on Google Play Download on the App Store