Evo 6 TME, Impreza STI και Skyline λιώνουν τα χιόνια

Υπάρχει καλύτερο χριστουγεννιάτικο video για πάσα petrolhead, από αυτό που περιλαμβάνει μάχη μεταξύ των Mitsubishi Lancer Evo 6 Tommi Makinen Edition, Subaru Impreza WRX STI και Nissan Skyline R34 στα χιόνια; Δεν νομίζουμε.

Δείτε επίσης: Όταν τα Honda CRX και Integra κυνηγούσαν το Nissan Skyline (+video)

Τα λατρευτικά είδωλα από την Ιαπωνία συμμετείχαν σε ένα εορταστικό επεισόδιο του Best Motoring, πίσω στο 2000. Τρεις θρυλικοί κινητήρες –4G63, EJ20 και RB26DETT-, ισάριθμα συστήματα τετρακίνησης, χειροκίνητα κιβώτια (5άρι Mitsubishi και Subaru, 6άρι το Nissan), χεράδες στη θέση του οδηγού και χιονισμένο τερέν. Εγγύηση ατελείωτης απόλαυσης και προσφοράς πρωτόγνωρου θεάματος, ειδικά η θέα του R34 να πλασάρεται από στροφή σε στροφή και να σηκώνει λευκό σύννεφο στο πέρασμά του. Evo και STI, αντίθετα, αισθάνονται σαν στο σπίτι τους, έχοντας ανατραφεί μέσα στις ειδικές διαδρομές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Διαβάστε επίσης: Σας έχουν λείψει οι JDM αμαξάρες του ’90;

Το R34 έχει μεν τον 2.6 λτ. twinturbo εξακύλινδρο εν σειρά να του δίνει το πλεονέκτημα στην ισχύ (280 ίπποι θεωρητικά, πάνω από 320 στην πραγματικότητα, 392 Nm ροπής), όμως πάνω σε παγωμένη επιφάνεια δεν σημαίνει πολλά. Πιο σημαντικό ρόλο παίζει ο μεγαλύτερος όγκος του Skyline, που δεν ενδείκνυται για αλληλουχία τοποθετήσεων. Lancer και Impreza είναι «ίσα βάρκα-ίσα πανιά» (αμφότερα 280 ίπποι, 372 Nm το Tommi Makinen, 353 το STI), ωστόσο όπως θα δούμε το Subaru περισσότερο λειτουργεί ως εμπόδιο του Nissan, παρά κυνηγάει το πιο λατρεμένο Evo όλων των εποχών. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ταξιδέψτε μαζί μας στο χρόνο, τον καιρό που η Ιαπωνία έβγαζε διαφορετικό όνειρο σε τέσσερις τροχούς κάθε μέρα.

Δείτε ακόμα: Subaru Impreza 22B vs Mitsubishi Evo 6 TME: Συνάντηση γιγάντων (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store