Εξόρμηση στις Άλπεις με το Audi RS Q8 (+video)

Στα περισσότερα video με πρωταγωνιστή το RS Q8 παρακολουθούμε κόντρες ή κάποιο βελτιωμένο να «φλεξάρει» τα προσόντα του. Η ναυαρχίδα των SUV της Audi ωστόσο, προσφέρεται και για πιο χαλαρωτικές στιγμές. Το ειδυλλιακό τοπίο των αυστριακών Άλπεων λειτουργεί ως ιδανικό αγχολυτικό.

Το Auditography πήρε τα βουνά με το κορυφαίο Q8, χαρίζοντάς μας πλάνα που κόβουν την ανάσα και μας κάνουν να ευχόμαστε για δυνάμεις τηλεμεταφοράς, μήπως και μεταφορέμασταν αυτοστιγμεί εκεί. Το χρώμα Java Green δημιουργεί μια εκπληκτική, φαντεζί αντίθεση με το λευκό του χιονιού και τις σκούρες αποχρώσεις των βουνών, ζωγραφίζοντας μια καρτ ποστάλ που κάλλιστα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί τόσο ως διαφήμιση τουριστικού γραφείου, όσο και σαν προωθητικό μέσο του αυτοκινήτου.

Ακόμα και εν μέσω διάθεσης αναψυχής πάντως, όταν έχεις 600 άλογα και 800 Nm κάτω από το δεξί σου πόδι δύσκολα θα συγκρατηθείς από το να το τεντώσεις. Ένα 0-100 χλμ./ώρα επιβάλλεται, έστω κι αν οι Άλπεις δεν έχουν την παραμικρή σχέση με πίστες ή autobahn. Καλή άσφαλτο, πάντως, έχει το ορεινό δίκτυο. Κάτι που σε συνδυασμό με το σύστημα τετρακίνησης Quattro, το 8άρι αυτόματο κιβώτιο, το launch control και, φυσικότατα, τον πανίσχυρο 4.0 V8 twinturbo, βοηθά το θηρίο των 2,3 τόνων να επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε λιγότερο από 3,5 δλ.! Χρόνος κατά 0,3 δλ. ταχύτερος από αυτόν που ανακοινώνει η Audi, και μάλιστα σε υψόμετρο 2.750 μέτρων!

Get it on Google Play Download on the App Store