Forza γκάζι με τη Ferrari F8 Spider (+video)

Κάθε εμπειρία τέρμα γκάζι με Ferrari μένει ανεξίτηλα στη μνήμη. Αν, δε, πρόκειται για «σανίδωμα» κάποιου κάμπριο μοντέλου και με πάνω από 700 άλογα, τότε η κατάσταση γίνεται ονειρική. Ένα τέτοιο όνειρο μας χαρίζει στον ξύπνιο μας, η F8 Spider.

Η ανοιχτή εκδοχή της F8 Tributo δεν παράγεται πια, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως την ξεχνάμε. Δεν γίνεται κιόλας, και να θέλαμε, μιας και πρόκειται για ένα από τα ταχύτερα «ξεσκούφωτα» αυτοκίνητα όλων των εποχών. Ο 3.9 V8 twinturbo στέλνει 720 ίππους και 770 Nm στους πίσω τροχούς, προσφέροντας μια εκτόξευση στα 100 χλμ./ώρα από στάση της τάξης των 2,9 δλ. Τα πρώτα 160 χλμ./ώρα έρχονται μετά από 5,8 δλ., ενώ το 400άρι είναι υπόθεση 10,5 δλ. και ταχύτητας εξόδου 223 χλμ./ώρα. Αν οδηγός εμείνει στο δεξί πεντάλ η F8 Spider δεν πρόκειται να σταματήσει την προέλαση στο ταχύμετρο, πριν αυτό να δείξει 338 χλμ./ώρα.

Για του λόγου το αληθές, η κόκκινη Spider που θα παρακολουθήσουμε το πιστοποίησε σε έναν ελεύθερο αεροδιάδρομο 3,7 χιλιομέτρων. Η μόνη δυσκολία που αντιμετώπισε ήταν στην αρχή, όταν κλήθηκε να περάσει τα 720 άλογα/770 Nm στο γεμάτο σκόνη οδόστρωμα. Άπαξ και βρήκε για τα καλά πρόσφυση όμως, οι ενδείξεις στο ψηφιακό κοντέρ άρχισαν να ανεβαίνουν με ταχύτητα cartoon. Από τα 160 στα 300 χλμ./ώρα η απόσταση είναι ελάχιστα δευτερόλεπτα, με την επιτάχυνση να συνεχίζει δυνατά έως τα 320 χλμ./ώρα. Από εκεί και πάνω αρχίζει να κόβει λίγο ρυθμό, μέχρι τελικά να σταματήσει στα 335,45 χλμ./ώρα. Η απόκλιση των 2,5 χλμ./ώρα από την επίσημη τελική δικαιολογείται, καθώς η ευθεία έχει ελαφρώς ανηφορική κλίση.

Get it on Google Play Download on the App Store