Forza Italia με Alfa Romeo GTV! (+video)

Το χιλιοειπωμένο (και κουραστικό) «It’s coming home» των Άγγλων έγινε τελικά «It’s coming to Rome», μετά από τη νίκη της Ιταλίας επί των «Τριών Λιονταριών» στον τελικό του Euro 2020! Και ποιος καλύτερος, πιο ιταλικός, τρόπος να γιορτάσει κάποιος την κατάκτηση του τροπαίου, από μια ωραιότατη «πλατεία» με Alfa Romeo GTV και την ιταλική σημαία να ανεμίζει;

Με την απόκρουση του Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα στο πέναλτι του Μπουκαγιό Σακά, που έστεψε πρωταθλήτρια Ευρώπης τη «Σκουάντρα Ατζούρα», εκατοντάδες χιλιάδες Ιταλών ξεχύθηκαν στους δρόμους για τους δέοντες πανηγυρισμούς. Ένας, ωστόσο, αξίζει το βραβείο. Γιατί όχι μόνο αποφάσισε να γιορτάσει «πριβέ», αλλά το έκανε μαζί με την Alfa του. Η GTV άρχισε να ζωγραφίζει με τον πίσω άξονα και την ιταλική σημαία περήφανα στο πλάι, πάντα με τη μελωδία του κινητήρα να προσφέρει το απαραίτητο soundtrack. H συγκεκριμένη μάλιστα φέρει και τις αγωνιστικές λωρίδες στο πλάι, που δένουν υπέροχα με το τετράφυλλο της Autodelta.

Κάτω από το καπό, κατά πάσα πιθανότητα το θέαμα είναι προσφορά του 2λιτρου τετρακύλινδρου με τους 2 εκκεντροφόρους επικεφαλής και απόδοση 132 ίππων στις 5.500 σ.α.λ., μαζί με 182 Nm στις 3.000 σ.α.λ. Ισχύς ικανή να επιταχύνει τη λυγερόκορμη Ιταλίδα στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 8,9 δλ. και μέχρι τα 195 χλμ./ώρα. Μικρή σημασία έχει, ούτως ή άλλως. Forza Italia!

Get it on Google Play Download on the App Store