Genesis G70 αφήνει «κόκκαλο» Skyline R33! (+video)

Έχουμε αναφερθεί πλείστες όσες φορές στη μνημειώδη εξέλιξη των Κορεατών και πώς, πλέον, έχουν φτάσει να κοντράρουν την καθεστηκυία δύναμη (βλέπε Γερμανούς) στις premium κατηγορίες. Αλλά Genesis να «ξεραίνει» Skyline, και μάλιστα ισχυρότερο, είναι κάτι που σε κάνει να γουρλώνεις.

H κορυφαία έκδοση του προηγούμενου G70 έχει κάτω από το καπό έναν twinturbo V6 3.3 λίτρων, με εργοστασιακή απόδοση 365 ίππων. Διαθέσιμο τόσο ως πισωκίνητο, όσο και τετρακίνητο, και έτοιμο για βελτίωση κατά το δοκούν. Όσοι θέλουν ένα σεντάν που να λικνίζεται, επιλέγουν το πρώτο. Οι της ευθείας το δεύτερο. Ο κινητήρας δεν δυσκολεύεται ιδιαίτερα να φτάσει στα 500 άλογα, μέσω απλών μετατροπών (εγκέφαλος, intercooler, φίλτρο αέρα και μπεκ). Βάλτε και τις γρήγορες αλλαγές του 8τάχυτου αυτόματου στην εξίσωση, για να πάρετε ένα πολλά υποσχόμενο πακέτο για κόντρα. Είναι δυνατόν, όμως, όχι μόνο να μπει στην ίδια πρόταση με Skyline GT-R, αλλά να το «διδάξει» κιόλας;

Το πράσινο R33 που βλέπουμε, είναι σαφώς πιο «πειραγμένο»: μεγαλύτερο τούρμπο (ένα πλέον, από δυο εργοστασιακά), νέοι εκκεντροφόροι/έμβολα/μπιέλες και αρκετές ακόμα βελτιώσεις στον RB26DETT, που το ανεβάζουν στους 600 ίππους. Η κυριότερη διαφορά έχει να κάνει με τον τρόπο μεταφοράς της ισχύος, καθώς το αυτοκίνητο έχει μετατραπεί σε πισωκίνητο. Οπότε, σιγά-σιγά, μπαίνουμε στο κλίμα του πώς μπορεί να χάσει από το τετρακίνητο κορεατικό premium. Το χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο παίζει και αυτό το ρόλο του, στη δημιουργία εικόνων που δεν ξεχνάς εύκολα.

Το Genesis εκτοξεύεται στην εκκίνηση, αφήνοντας σύξυλο το Skyline να το βλέπει καθώς χάνεται στον ορίζοντα. Στη δεύτερη κόντρα το G70 είναι φορτωμένο με δυο επιβάτες και τοποθετείται μια «καρότσα» πίσω από το Nissan στην εκκίνηση, μήπως και γυρίσει το ματς. Αποτέλεσμα κανένα. Ακόμα και εν κινήσει, όπου το πισωκίνητο R33 δεν έχει τόσο την έγνοια του σπιναρίσματος, ο οδηγός του «χάνει» αλλαγή! Ούτως ή άλλως βέβαια, το G70 πάλι μπροστά ήταν.

Get it on Google Play Download on the App Store