H νέα Mercedes-AMG SL 63 «χάλασε» το κοντέρ (+video)

Η νέα SL είναι ένα εντελώς διαφορετικό αυτοκίνητο από αυτό που αντικατέστησε, βασιζόμενη σε ολοκαίνουργια πλατφόρμα και απολαμβάνοντας την πλήρη προσοχή της Mercedes, αλλά και της Mercedes-AMG. Κι όπως φαίνεται οι Γερμανοί έκαναν τόσο καλή δουλειά, ώστε στην πραγματικότητα οι εργοστασιακές μετρήσεις αποδεικνύονται μετριοπαθείς.

Η κορυφαία έκδοση της R232 διαθέτει τον 4.0 V8 twinturbo, 9άρι αυτόματο κιβώτιο και σύστημα τετρακίνησης, σε έναν συνδυασμό που περισσότερο θυμίζει το supercar GT, παρά κανονικό grand tourer. Ο διπλά υπερτροφοδοτούμενος οκτακύλινδρος των 3.982 κ. εκ. παράγει 585 ίππους στις 5.500-6.500 σ.α.λ. και 800 Nm ροπής στις 2.500-5.000 σ.α.λ., καλούμενος να κινήσει 1.895 κιλά (πάνω από 200 λιγότερα σε σχέση με την προηγούμενη SL 63). H SL 63 4Matic+ ανακοινώνεται στα 3,5-3,6 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και στα 315 χλμ./ώρα τελικής, τιμές κορυφαίες για μοντέλο της κατηγορίας. Αυτά, ωστόσο, λένε τα χαρτιά. Γιατί η πράξη αποδεικνύεται ακόμα πιο «γκαζιάρα».

Στο αγαπημένο πεδίο δράσης του AutoTopNL και όλων των γερμανικών -και μη- υπεραυτοκινήτων, η δίθυρη και διθέσια 63άρα AMG έκανε τους μηχανικούς της να «σκίσουν τα πτυχία τους»! Το roadster από τη Στουτγκάρδη όχι απλά έπιασε με άνεση την εργοστασιακή τελική της, αλλά εξίσου αβασάνιστα την ξεπέρασε κατά 13 χλμ./ώρα. Το κοντέρ ενδεχομένως να αμφισβήτησε την ακεραιότητά του, όταν παραλίγο να δείξει 330 χλμ./ώρα – και μάλιστα στο ίσιωμα, δίχως την εύνοια κατωφέρειας ή σχετικού εξωγενή παράγοντα. Τα 328 χλμ./ώρα δεν είναι απλά μια από τις υψηλότερες τελικές σε νέο μοντέλο εκ Γερμανίας, αλλά και εκ των καλύτερων γενικά σε αυτοκίνητα – «ζελατίνες», εξαιρουμένων φυσικά supercars ή hypercars.

Get it on Google Play Download on the App Store