H παλιά Toyota Supra κόντρα στην καινούργια! (+video)

Από τη στιγμή που παρουσιάστηκε η 5η γενιά της Supra, άπαντες άρχισαν τη σύγκριση με την προκάτοχο και πολλοί επιδόθηκαν σε κριτικάρισμα της Toyota, αναφορικά με τη στενή συγγένεια του μοντέλου με τη BMW Z4. Σήμερα, ήρθε η ώρα επιτέλους να δούμε ποια είναι η πιο γρήγορη.

Δείτε ακόμα: Όταν η Toyota Supra «έδερνε» τον ανταγωνισμό (+video)

Η Supercar Blondie πήρε τα δυο αυτοκίνητα μαζί με μια φίλη της, τα έβαλαν σε μια ευθεία και άφησαν κινητήρες με μεταδόσεις να λύσουν τους λογαριασμούς. Θεωρητικά, οι δυο Supra αρκετά κοινά κάτω από τα καπό τους. Ασχέτως της βαυαρικής καταγωγής του B58B30 της καινούργιας, η φιλοσοφία είναι ταυτόσημη με αυτή του θρυλικού 2JZ: 3λιτρος υπερτροφοδοτούμενος εξακύλινδρος εν σειρά, με ισχύ αρκετά άνω των 300 ίππων. Η MK4 ήταν στα 330 άλογα, ενώ η διάδοχος προσέθεσε ακόμα 10. Από πλευράς ροπής, το peak του 2JZ ήταν στα 441 Nm – 59 λιγότερα από του «Βαυαρού». Στα κιλά βρίσκονται πάνω-κάτω στα ίδια επίπεδα, στην περιοχή των 1.500 κιλών. Εκεί που σημειώνεται η μεγαλύτερη διαφορά, είναι στα ηλεκτρονικά.

Η MK4 διαθέτει 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο και κανένα ηλεκτρονικό βοήθημα για την εκκίνηση. Η MK5, 8άρι αυτόματο με launch control. Και αυτή, από ό,τι φάνηκε, ήταν η ειδοποιός διαφορά της κόντρας. Βέβαια, προς υπεράσπιση της αγαπημένης Supra, η Blondie δεν μπορείς να πεις ότι αλλάζει σχέσεις με αποφασιστηκότητα – ή ταχύτητα. Ένα ακόμα σημείων των καιρών, φυσικά: η ευκολία εξερεύνησης των δυνατοτήτων στα σύγχρονα sportscars, με τεράστιο μερίδιο ευσήμων να απονέμονται στα ηλεκτρονικά. Να σημειώσουμε πως η παλιά Supra είναι βελτιωμένη.

Διαβάστε επίσης: H Toyota Supra «διαλύει» τη Ford Mustang Bullitt (+video)

Επειδή πρόκειται για γυναίκες, από τα 15 λεπτά του video αναμενόμενα υπάρχει πολλή κουβέντα. Το «ζουμί» βρίσκεται από το 10.51 μέχρι το 12.06.

Get it on Google Play Download on the App Store