H πιο αργή κόντρα με συνολικά 52 ίππους! (+video)

Κόντρες έχουμε δει πολλές, ακόμα και μεταξύ αργών συνδυασμών. Αναμέτρηση τεσσάρων αυτοκινήτων με 52 συνολικά όμως, πρώτη φορά!

Οι κατασκευές που θα απολαύσουμε να μάχονται για την ανάδειξη του ταχύτερου στο 400άρι, μετά βίας περικλείονται στον όρο «αυτοκίνητο». Περισσότερο σε τετράτροχα ηλεκτρικά scooter παραπέμπουν, με το πιο αδύναμο να αποδίδει 8 ίππους και το ισχυρότερο 17! Το Citroen Ami βρίσκεται στο ένα άκρο και τα Renault Twizy, REVAi (ή REVA G-Wiz) στο άλλο, με το Micro Electric και τους 10 ίππους του στο ενδιάμεσο. Όλα τους ανήκουν στην κατηγορία των μικρών ηλεκτρικών πόλης, με το REVAi να είναι ινδικής κατασκευής και το Micro αγγλικής.

Το G-Wiz εκτός από ένα εκ των δυο ισχυρότερων, είναι το απολύτως βαρύτερο (665 κιλά) και με τη μέγιστη αυτονομία να φτάνει τα 80 χλμ. Το Twizy έχει ίδια ισχύ με το ινδικό «κουτί», αλλά είναι με διαφορά το ελαφρύτερο όλων (474 κιλά) και αυτό με τη μικρότερη αυτονομία (30 έως 55 χλμ.). Το Micro Electric είναι μεν το δεύτερο βαρύτερο (518 κιλά), όμως προσφέρει τη μεγαλύτερη αυτονομία (150 χλμ.). Το Ami, τέλος, μπορεί να έχει τη μικρότερη ισχύ, να ζυγίζει 485 κιλά και να προσφέρει μέχρι 69 χλμ. μεταξύ των φορτίσεων, αλλά με κόστος μόλις 6.990 ευρώ κάνει εντυπωσιακή ρελάνς στην τιμή (11.995 λίρες/14.000 ευρώ τα Renault και Micro Electric). Το REVA δεν διατίθεται πλέον, αλλά στα μεταχειρισμένα μπορεί κάποιος άνετα να βρει ένα με μόλις 1.700 ευρώ.

Από πλευράς ταχύτητας, εννοείται πως κανένα δεν φτάνει τα 100 χλμ./ώρα. Πιο κοντά πλησιάζει το Renault, με 80 χλμ./ώρα. Λίγο πίσω του το Micro και 77 χλμ./ώρα, τη στιγμή που το G-Wiz σταματά 12 χλμ./ώρα νωρίτερα (65). Το Citroen είναι σε δικό του ρυθμό, με τα μόλις 45 χλμ./ώρα που μπορεί να αναπτύξει. Αουτσάιντερ, λοιπόν, υπάρχει ξεκάθαρα. Φαβορί; Για πάμε να δούμε.

Get it on Google Play Download on the App Store