Honda Civic «τσαμπουκαλεύεται» σε Hummer (+video)

Ένας από τους λόγους που τα SUV έχουν γίνει τόσο δημοφιλή, είναι το αίσθημα ασφάλειας και ανωτερότητας που αποπνέουν. Ο οδηγός κάθεται ψηλά, εποπτεύει τον δρόμο και διαθέτει παράστημα. Όσο μεγαλύτερο το αυτοκίνητο, τόσο αυξάνονται τα ανωτέρω αισθήματα. Λογικά, λοιπόν, ένας κάτοχος Hummer αισθάνεται άτρωτος.

Δείτε ακόμα: Επιστροφή Hummer με 1.000HP και 0-100 σε 3 δλ.!

Δεν είναι λίγες οι φορές που παρακολουθούμε οδηγούς μεγάλων SUV να συμπεριφέρονται περιφρονητικά στους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου, πατώντας στον όγκο του αυτοκινήτου και μπουστάροντας τον εγωισμό τους. Τα πλάνα που θα παρακολουθήσουμε, ωστόσο, δείχνουν μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις όπου ένα θηριώδες Hummer πέφτει θύμα τέτοιας συμπεριφοράς – και από Honda Civic μάλιστα!

Στις Η.Π.Α. είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη η «φάμπρικα» του brake checking. Ο προπορευόμενος οδηγός δείχνει την δυσαρέσκειά του στον από πίσω, πατώντας τα φρένα και αναγκάζοντάς τον στην ανάλογη κίνηση. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε το βαθμό επικινδυνότητας και ηλιθιότητας που κρύβει η εν λόγω πρακτική, ειδικά όταν εκτελείται από τον Δαβίδ στον Γολιάθ. Δεν ξέρουμε τι προηγείται του σκηνικού που απαθανατίστηκε στη dash cam, όμως ο οδηγός του ιαπωνικού σεντάν για κάποιο λόγο έχει πάρει στο κυνήγι αυτόν του Hummer. Να υποθέσουμε ότι γίνεται από κάτι που έκανε ο δεύτερος πριν. Πώς αποφασίζει ο «τιμωρός» να συνετίσει το χειριστή του θεόρατου SUV; Βγαίνει μπροστά του και τσαρουχώνει τα φρένα, μπλοκάροντας μάλιστα τους τροχούς.

Διαβάστε επίσης: Γιατί το Honda Civic Type R έχει τόσα σπόιλερ;

Το συγκεκριμένο Civic ζυγίζει κοντά στα 1.200 κιλά και έχει ύψος 1.440 χλστ. Το Hummer H2 αγγίζει τους 3 τόνους και ξεπερνάει τα 2 μέτρα σε ύψος. Κοινώς, η οροφή του Honda βρίσκεται κάτω από το καπό του Hummer. Τι διαφορετικό περίμενε να συμβεί ουδείς γνωρίζει, πάντως ο οδηγός του Civic βίωσε τα αποτελέσματα της Φυσικής και της αρχής διατήρησης της ορμής, ενώ διακρίνεται ότι το αυτοκίνητό του τσαλακώθηκε αρκετά.

Get it on Google Play Download on the App Store