Honda Civic VTi καταδιώκει Citroen Saxo VTS (+video)

Και μόνο η ανάγνωση των ονομάτων, μας γυρνάει χρόνια πίσω. Τότε που οι δρόμοι αντιλαλούσαν και ασφυκτιούσαν από τα «Σαξόραλα», τα VTEC των Civic/CRX και τα Fiat Punto GT. Μια ρομαντική «αλητεία», που μας θυμίζει η συνάντηση ενός Saxo VTS κι ενός Civic VTi EJ6. 

Σε αντίθεση με ό,τι έχουμε συνηθίσει, δεν θα δούμε άλλη μια κόντρα μεταξύ τους. Σήμερα θα παρακολουθήσουμε δυο εκ των λαϊκότερων ηρώων να κυνηγιούνται σε πίστα, εξερευνώντας τα όρια πλαισίων, αναρτήσεων, ελαστικών, φρένων και φυσικά, οδηγών. Το Civic δεν έχει φήμη αντίστοιχη του Saxo στο «στρίβειν», αλλά δεν ξορκίζει κιόλας τις γωνίες στο τιμόνι. Ο Γάλλος βέβαια είναι γνωστός για το στήσιμό του, πρωταγωνιστώντας σε track days και αναβάσεις μέχρι σήμερα, 17 χρόνια μετά το τέλος παραγωγής.

Αν μιλήσουμε με εργοστασιακά νούμερα, το Honda έχει πλεονέκτημα. Με 160 ίππους στις 7.600 σ.α.λ. και 150 Nm στις 7.000 σ.α.λ. από τον 1.6 VTEC, τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 7,8 δλ. και η τελική φτάνει τα 215 χλμ./ώρα. Το επίσης 1.600άρι Citroen αποδίδει 120 ίππους στις 6.600 σ.α.λ. και 145 Nm στις 5.200 σ.α.λ., επιταχύνοντας στα πρώτα 100 χλμ./ώρα εντός 8,4 δλ. και αγγίζοντας τα 205 χλμ./ώρα. Όπως γνωρίζουμε πολύ καλά ωστόσο, ο ευρών εργοστασιακό «Σαξόραλο» πρωτίστως και VTEC δευτερευόντως, αμειφθήσεται.

Get it on Google Play Download on the App Store