Η απόλυτη γερμανική κόντρα: BMW M2 vs Audi RS 3 (+video)

Από την ώρα που παρουσιάστηκε η νέα BMW M2, περιμέναμε αυτή τη στιγμή. Την ώρα που θα ερχόταν αντιμέτωπη με το Audi RS 3, στη μάχη για το απόλυτο compact γερμανικό sportscar. Ιδανικά θα θέλαμε και τη Mercedes-AMG A45 S στην ίδια ευθεία, αλλά προς το παρόν θα πρέπει να αρκεστούμε στη μονομαχία Βαυαρίας – Ίνγκολσταντ.

Το πού υπερτερεί η μια πλευρά και πού η άλλη, πάνω-κάτω γνωστό. Η M2 είναι σαφώς ισχυρότερη, με 460 ίππους και 550 Nm από τον 3.0λιτρο twinturbo εξακύλινδρο εν σειρά, την ώρα που το RS 3 «περιορίζεται» σε 400 άλογα και 500 Nm από τον 2.5άρη πεντακύλινδρο TFSI. H κορυφαία 2άρα όμως έχει πάρει πολλά κιλά σε σχέση με πριν, φτάνοντας πλέον στα 1.730 – κάτι που πλέον την καθιστά όχι μόνο βαρύτερη του RS 3, αλλά την τοποθετεί στα 215 κιλά επιπλέον εκείνου (1.515 το RS 3 Sedan)! Κάπως έτσι αρχίζει να «μουτζουρώνεται» το αριθμητικό πλεονέκτημα του κινητήρα, ο οποίος -συν τοις άλλοις- τροφοδοτεί μόνο τους πίσω τροχούς. Με λίγα λόγια, το λαχανί Audi είναι και ελαφρύτερο, και τετρακίνητο.

Τα χαρακτηριστικά μαζεύονται υπέρ του RS 3, κάνοντας την ανατροπή και χρίζοντάς το ως φαβορί. Η κόντρα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την εκκίνηση. Αν το RS 3 εκτιναχθεί και ανοίξει διαφορά, τότε πολύ δύσκολα θα καταφέρει να τη μαζέψει μέχρι τον τερματισμό η M2. Αν, αντίθετα, η κόκκινη  «Μπέμπα» μπορέσει να μείνει σε απόσταση βολής μετά τα πρώτα 50 μέτρα, τότε ενδέχεται να καλύψει το χάντικαπ. Για πάμε να δούμε πως μεταφράζονται όλα αυτά τα «αν» σε χρόνους.

Get it on Google Play Download on the App Store