Η Toyota Supra F1 V10 «στρώνει άσφαλτο» (+video)

Έπειτα από 1 χρόνο προετοιμασίας η μανιακή Toyota Supra του Ryan Tuerck, με τον V10 κινητήρα καταβολών Formula 1, είναι πραγματικότητα. Και όπως πολυαναμενόταν, σκορπάει ανατριχίλες με τον εξωπραγματικό ήχο της!

Το θέαμα μιας «γυρισμένης» Supra δεν είναι κάτι πρωτότυπο. Συνήθως συνοδεύεται από σφυρίγματα τουρμπινών και «φτερνίσματα» βαλβίδων ανακούφισης, ελέω βελτιώσεων στον 2JZ-GTE. Εδώ, όμως, δεν έχουμε τον Ιάπωνα θρύλο στο μηχανοστάσιο. Ούτε τούρμπο. Η εν λόγω Supra ενδέχεται να είναι μια από τις απειροελάχιστες ατμοσφαιρικές στον πλανήτη και εξακριβωμένα, η μοναδική με κινητήρα που πηγάζει από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού!

Ο Judd GV4 V10 έκανε ένα πέρασμα από την F1 στις αρχές των 90’s, μεταμφιεσμένος σε Yamaha ΟΧ10Α. Αργότερα τροποποιήθηκε κατάλληλα, ώστε να είναι σύννομος με τις προδιαγραφές των πρωταθλημάτων αντοχής, και βοήθησε την Dallara SP1 να αμφισβητήσει την παντοκρατορία του Audi R8. Πλέον, η βρετανική «Σειρήνα» φωλιάζει στα ενδότερα της Supra MK5 και αποδίδει περί τους 730-750 ίππους στις 11.000 σ.α.λ. Τον έχουμε ήδη απολαύσει στο δυναμόμετρο, όμως τώρα ήρθε η ώρα να δούμε τι μπορεί να κάνει στο πεδίο δράσης: τις στροφές.

Το drift project του Αμερικανού πρωταθλητή είναι έτοιμο για (κατά)χρήση, με μόνο κάποιες λεπτομέρειες στο φινίρισμα να απομένουν για το 100%. Όπως θα δούμε, η δεκακύλινδρη Γιαπωνέζα μπορεί να «σκουπίσει» τις στροφές με χαρακτηριστική άνεση και τεράστια χάρη, συνοδευόμενη από ένα πρωτόγνωρο soundtrack. Μια κατασκευή που θα αποτελέσει κόσμημα για πρωτάθλημα Formula Drift και θα μνημονεύεται για χρόνια, ακόμα κι αν δεν κατακτήσει ούτε μια νίκη!

Get it on Google Play Download on the App Store