Ηδονικές επιταχύνσεις με BMW M3 E36 (+video)

Στο άκουσμα και μόνο του ονόματος «M3» αμέσως τα εγκεφαλικά κύτταρα διεγείρονται και στο νου έρχονται ταχύτατες επιδόσεις, μελωδικοί ήχοι από τους κινητήρες και κάψιμο ελαστικών από τις πλαγιολισθήσεις. Κάθε γενιά, από την πρώτη έως την τελευταία πέμπτη διαθέτουν άκρως δυναμικά χαρακτηριστικά, ενώ ακόμα και οι παλαιότερες συνεχίζουν να προσφέρουν έντονες συγκινήσεις.

Δείτε ακόμα: Μοναδική χειροκίνητη BMW M3 CSL-έπος! (+video)

Η δεύτερη γενιά της BMW M3 E36 μπορεί να μετρά σχεδόν τρεις δεκαετίες από τότε που παρουσιάστηκε (το 1992), όμως ακόμα παραμένει ετοιμοπόλεμη, πανίσχυρη και ταχύτατη. Όπως και αυτή που θα παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο, η οποία είναι εργοστασιακή, δίχως μετατροπές και «πειράγματα». Το μελωδικό κονσέρτο που παράγουν οι 6 εν σειρά κύλινδροι του 3.2 λτ. κινητήρα προκαλεί εθισμό, ενώ η βελόνα του στροφόμετρου βουτάει στα κόκκινα και το ταχύμετρο δείχνει απαγορευτικές ταχύτητες.

Δείτε ακόμα: BMW M3 600 ίππων ή καινούργιο hot hatch;

Πληροφοριακά, η BMW E36 3.2 αποδίδει από το εργοστάσιο 321 ίππους στις 7.200 σ.α.λ. και 350 Nm ροπής στις 3.250 σ.α.λ., ενώ επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 5,2 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 250 χλμ./ώρα. Εντυπωσιακά νούμερα, ακόμα και για τα σημερινά δεδομένα.

Απολαύστε ήχο και επιτάχυνση με δυνατά τα ηχεία στο παρακάτω βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store