Isuzu D-Max με πέντε turbo τρελαίνει κόσμο! (+video)

Μπορεί να έχουμε γνωρίσει την Bugatti Chiron, την BMW M550d και την BMW X5 M50d με τους τετρα-τούρμπινους κινητήρες τους, αλλά Isuzu D-Max σαν το εικονιζόμενο δεν έχουμε ξαναδεί!

Αυτό το δημιούργημα το ανακάλυψε ο YouTuber Chad Burdette στην Ταϊλάνδη, ο οποίος κι εντυπωσιάστηκε από το πράσινο Isuzu D-Max με τις πέντε (!) τουρμπίνες να ξεπροβάλλουν από το καπό!

Δείτε ακόμα: Αυτόνομο φορτηγό από την Isuzu

Η βάση της μετατροπής είναι ο 3λιτρος, 4κύλινδρος κινητήρας πετρελαίου, ο οποίος έχει μια τουρμπίνα. Η απόδοση του αγγίζει τους 190 ίππους κι η ροπή τα 447 Nm, νούμερα που κινούν με άνεση το pick up. Παλιά όμως αυτά, μιας κι ο ιδιοκτήτης του D-Max αποφάσισε να προσαρμόσει πέντε τουρμπίνες της GReddy! Σωστά αντιλαμβάνεστε, αυτός ο κινητήρας έχει περισσότερες τουρμπίνες από τους κυλίνδρους του. Η τοποθέτησή τους είναι εξαιρετικά μοναδική, μιας κι ο ένας στροβιλοσυμπιεστής βρίσκεται στον κινητήρα (εκεί που πρέπει δηλαδή). Οι υπόλοιποι εκτείνονται και προεξέχουν από τον θάλαμο καύσης, όντας ευθυγραμμισμένοι μεταξύ τους.

Διαβάστε επίσης: Νέο Isuzu D-MAX με πολλές αλλαγές

Προφανώς και κανείς δεν γνωρίζει το κατά πόσο αυτή η ρύθμιση είναι λειτουργική, ούτε όμως και αν υπάρχει αύξηση στην ισχύ του κινητήρα. Όμως δεν υπάρχει περίπτωση να μην εντυπωσιαστεί ακόμα κι ο απλός παρατηρητής. Όλες οι σωληνώσεις είναι φτιαγμένες από τιτάνιο, ενώ οι κολλήσεις μεταξύ τους είναι έργα τέχνης. Δείτε το βίντεο και απολαύστε το κι εσείς!

Get it on Google Play Download on the App Store