Καπνισμένες πιρουέτες από το Nissan Z Coupe (+video)

Όταν είχε παρουσιαστεί το πρωτότυπο Nissan Z, πριν 2 χρόνια, ο επικεφαλής προϊόντος δήλωνε πως «το αυτοκίνητο θα χορεύει με τον οδηγό». Οι πιρουέτες που εκτελεί με μοναδική χάρη το νέο Z Coupe σήμερα, κάνουν περήφανο τον Hiroshi Tamura.

Το πισωκίνητο ιαπωνικό sportscar χάρισε θέαμα και μυρωδιά καμένου ελαστικού στο φιλοθεάμον κοινό, στα πλαίσια της Έκθεσης του Τόκιο. Στα μηχανικά μέρη πρωταγωνιστεί ο 3.0 V6 twinturbo, απόδοσης 400 ίππων και 475 Nm. Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω στάνταρ 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου, που επωφελείται ανθρακονημάτινου άξονα μετάδοσης και τεχνολογίας rev matching. Όσοι δεν έχουν διάθεση να αλλάζουν μόνοι τους σχέσεις, μπορούν να επιλέξουν ένα 9άρι αυτόματο κιβώτιο. Στην κορυφαία έκδοση Performance (Sport η βασική) υπάρχει και μπλοκέ διαφορικό, μαζί με φαρδύτερα ελαστικά για τις 19άρες ζάντες (255/40 εμπρός – 275/35 πίσω, 245/45 γύρω-γύρω το Sport).

Επιδόσεις δεν ανακοινώνει ακόμα η Nissan, ωστόσο όλες οι πληροφορίες -και η κοινή λογική, βάσει ανταγωνισμού- κάνουν λόγο για 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 4 δλ. Η τελική ταχύτητα εξαρτάται από την ύπαρξη ή μη ηλεκτρονικού περιοριστή: στο πρώτο ενδεχόμενο μιλάμε για 250 χλμ./ώρα, στη δεύτερη για πάνω από 270 χλμ./ώρα. Βεβαίως, όπως σε κάθε «Ζορό» από το λανσάρισμα του πρώτου Fairlady Z 53 χρόνια πριν, το Z Coupe ορέγεται και ειδικεύεται στο στήσιμο, την ισορροπία του σασί και τα δυναμικά χαρακτηριστικά. Εξ ου και η ακόλουθη «παντιέρα»!

Get it on Google Play Download on the App Store