Κομπρεσοράτο Honda S2000 με 420hp ξεδίνει (+video)

Για το Honda S2000 δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα και πιο απαιτητικά αυτοκίνητα που μας ήρθαν από την Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, με το μοτέρ του να κράταγε για αρκετά χρόνια το ρεκόρ της μεγαλύτερης ειδικής ισχύος, ευγενική «χορηγία» των 120,18 ίππων/λίτρο του F20C.

Δεν μπορούσαν να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι, όμως, από 240 άλογα στις 8.300 σ.α.λ. Εξ ου και η μετατροπή σε «τοτέμ» της βελτιωτικής σκηνής, με άπειρα τουρμπισμένα και κομπρεσοράτα δείγματα να «λυμαίνονται» τους δρόμους. Ένα τέτοιο είναι το κατακόκκινο που θα απολαύσουμε, σε δεξιοτίμονη εκδοχή μάλιστα. Εμφανισιακά διακρίνουμε το εργοστασιακό body kit που φόρεσαν πολλά S2K, με το συγκεκριμένο να κρύβει την ανάλογη αύξηση στην ισχύ ώστε να το υποστηρίζει ακόμα καλύτερα.

Το σύνολο των 1.997 κ.εκ. απολαμβάνει πλέον της συνδρομής μηχανικού υπερσυμπιεστή, στέλνοντας πια σχεδόν τα διπλά άλογα στον πίσω άξονα! Η απόδοση ανέρχεται στα 420 άλογα και, παρόλο που δεν αναφέρεται ροπή, σίγουρα μιλάμε για «τόνους» παραπάνω από τα 208 Nm του εργοστασίου. Αποτυπώνεται περίτρανα εξάλλου στις ρεπρίζ, ιδίως στην επιτάχυνση 100-200 χλμ./ώρα (μόλις 10,26 δλ.). Ο τρόπος που αλλάζουν τα ψηφία στο κοντέρ σε αφήνει άφωνο, ειδικά όταν αναλογιστείς το ρυθμό των ενδιάμεσων επιταχύνσεων στο εργοστασιακό S2000. Εξίσου εντυπωσιακά και γρήγορα ξεπερνά τη «μαμά» τελική των 241 χλμ./ώρα, φτάνοντας με άνεση στα 265 χλμ./ώρα. Όλα αυτά, βέβαια, πάντα υπό την ηχητική πανδαισία του F20C στις 8.000+ σ.α.λ.

Get it on Google Play Download on the App Store