«Κοπανιστό» τέρμα γκάζι με Abarth 500 (+video)

Το Abarth 500 είναι από τα πιο ενδιαφέροντα οδηγικά αυτοκίνητα, οφείλοντας μεγάλο μέρος για αυτό στο σετάρισμα της ανάρτησης. Στην εθνική, όμως, το ιταλικό μικρό φανερώνει πως δεν σχεδιάστηκε με βάση τα ταξίδια.

Το AutoTopNL πήρε το μικρό «σκορπιό» για μια πολύ γρήγορη βόλτα στην autobahn, προκειμένου να δείξει τις αρετές του ο 1.400άρης τετρακύλινδρος τούρμπο. Στο συγκεκριμένο μηχανοστάσιο υπάρχουν βελτιώσεις, που έχουν ανεβάσει την απόδοση στα 170 άλογα και 280 Nm (από 135 ίππους και 206 Nm). Στην περιγραφή αναφέρονται τα 7,9 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και τα 205 χλμ./ώρα του εργοστασιακού, όμως οι επιδόσεις θα είναι πιο κοντά στα 595 Pista και Turismo, των 165 ίππων (7,4 δλ. και 218 χλμ./ώρα αντίστοιχα). Αυτό που επίσης δεν αναφέρει, είναι αν υπάρχουν αλλαγές στην ανάρτηση.

Επισήμανση που αποκτά άλλη βαρύτητα, βλέποντας το πόσες αναπηδήσεις περνάνε από ένα σημείο και μετά. Μέχρι περίπου τα 140 χλμ./ώρα, όλα βαίνουν καλώς. Από αυτή την ταχύτητα και ιδίως λίγο μετά τα 170 χλμ./ώρα, το 500 μοιάζει να χορεύει στο οδόστρωμα. Είναι τόσο έντονο το κοπάνημα, ώστε φαίνεται ξεκάθαρα από την κάμερα πώς χοροπηδάει το αυτοκίνητο. Ο οδηγός δεν πτοείται και κρατάει το δεξί πεντάλ στο πάτωμα, φτάνοντας τη βελόνα του ταχύμετρου μέχρι τα 210 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store