«Κοτάει» Nissan Skyline R34 650HP στο Tesla Plaid;

Μια φορά κι έναν καιρό, αδιαφιλονίκητος αυτοκράτορας των dragstrips ήταν τα Nissan Skyline. Τα R33 και R34 έστρωσαν το δρόμο για το R35, έστω κι αν το τελευταίο απαρνήθηκε την ονομασία «Skyline». Κάποια στιγμή, όμως, εμφανίστηκαν κάτι αυτοκίνητα ονόματι «Tesla». Κάπου εκεί, άλλαξαν όλα. Κι όχι μόνο για τις κόντρες ή την παντοκρατορία του GT-R.

To Model S ήταν αυτό που σύστησε στον κόσμο το ακαριαίο και χειμαρρώδες γκάζι της ηλεκτροκίνησης, δημιουργώντας ολόκληρο trend στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με video, που το έδειχναν να κατατροπώνει supercars αρχικά και μετέπειτα hypercars στα ανά τον κόσμο dragstrips. Η κορυφαία, ταχύτερη και ισχυρότερη εκδοχή του μέχρι σήμερα, δε, έφτασε να κάνει ρεκόρ όλων των εποχών στο 400άρι. Το Model S Plaid είναι ένα από τα ελάχιστα αυτοκίνητα παραγωγής στα χρονικά που χρειάζεται λιγότερο από 2 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα, καλύπτοντας παράλληλα το 0-402 μέτρα σε χρόνους επιπέδου «9 λίγο»! Διόλου περίεργο, καθότι εκτοξεύεται με 1.020 ίππους και 1.424 Nm ροπής από τους 3 ηλεκτροκινητήρες.

Δίπλα σε τέτοια νούμερα, τα 650 άλογα που διαθέτει το συγκεκριμένο R34 φαντάζουν «οδοντόπαστα». Σκληρή διατύπωση, αλλά καθόλα ρεαλιστική. Ο RB26DETT σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά τους 1.000 ίππους, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με πιο εγκρατή περίπτωση. Δεν τίθεται θέμα πως συγκλονίζει σε θέμα ήχου, ειδικά εν συγκρίσει με την χροιά τρόλει των ηλεκτρικών μοτέρ. Στο δια ταύτα, πάντως, το Skyline μπορεί να ελπίζει μόνο στο χαμηλότερο βάρος του (1.556 κιλά αντί 2.189). Τι «ψάρια πιάνει», λοιπόν;

Get it on Google Play Download on the App Store