LaFerrari με 370 χλμ./ώρα στην autobahn (+video)

Η LaFerrari ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που έβαλε το Μαρανέλο στην υβριδική εποχή. Ατμοσφαιρική και σε mild μορφή, έδειξε το δρόμο για την υπερτροφοδοτούμενη plug-in διάδοχο SF90 Stradale, των 1.000 ίππων. Όμως επ’ ουδενί, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την σύγχρονη αντικαταστάτρια.

Δείτε ακόμα: Επικές κόντρες με Ferrari LaFerrari και Enzo (+video)

Τουναντίον, η SF90 ακούει την ξεσηκωτική μελωδία του 6.3 V12 στις 9.000 σ.α.λ. και κλείνει τα αυτιά της, κάνοντας τη σύγκριση με τον δικό της 4.0λιτρο V8 twinturbo. Ακόμα και σε απόλυτα νούμερα, η LaFerrari βρίσκεται πολύ κοντά στην SF. Ο ατμοσφαιρικός V12 αποδίδει 800 ίππους και επικουρείται 163 ίππων από το σύστημα KERS, για να φτάσει στο σύνολο των 963 ίππων. Η Stradale παράγει λιγότερη ισχύ από τον διτούρμπινο V8 και σε χαμηλότερες στροφές (780 άλογα στις 7.500 σ.α.λ.), αλλά έχει 3 ηλεκτροκινητήρες να «βάζουν πλάτη» και να προσθέτουν 220 ίππους. Από πλευράς επιδόσεων, όμως, το σθένος του V12 δεν λογαριάζει από τουρμπίνες και ηλεκτρικά μοτέρ.

Η Ferrari ανακοινώνει 2,5 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα της SF90 Stradale και 340 χλμ./ώρα τελικής. Για τη LaFerrari, τα αντίστοιχα νούμερα ισοδυναμούν σε 2,8 δλ. και «πάνω από 350 χλμ./ώρα». Οι Ιταλοί δεν διευκρίνισαν ποτέ πόσο είναι αυτό το «πάνω», όπερ σημαίνει πως για να το ανακαλύψουμε χρειάζεται μια άδεια autobahn κι ένας πρόθυμος οδηγός.

Διαβάστε επίσης: Πατέρας με LaFerrari και γιος με Porsche 918 Spyder (+video)

Ευτυχώς βρήκαμε έναν τέτοιο, ο οποίος πήρε και το ρίσκο να βιντεοσκοπήσει την προσπάθεια με το κινητό του. Η Ιταλίδα «μάγισσα» ξεπέρασε κατά πολύ τα 350 χλμ./ώρα, φτάνοντας μέχρι τα 370 χλμ./ώρα! Στιγμιαία, δε, έφτασε μέχρι τα 372 χλμ./ώρα. Μάλιστα, η αλλαγή από 6η σε 7η έγινε σχετικά νωρίς. Κάτι που σημαίνει πως ενδεχομένως το ψηφιακό κοντέρ να πηγαίνει ακόμα παραπάνω. Και πάνω από όλα, αυτός ο ήχος

https://www.instagram.com/p/B–fbN3p3YB/?utm_source=ig_web_copy_link

Get it on Google Play Download on the App Store