Μάχη γιγάντων: Aventador SVJ vs Hayabusa (+video)

Δύο από τα καλύτερα «εργαλεία» στον τομέα τους διαγωνίστηκαν σε drag race. Πρόκειται για μια Lamborghini Aventador SVJ, τη δεύτερη πιο ισχυρή της οικογένειας Aventador, και την ολοκαίνουργια Suzuki Hayabusa, που αναγνωρίζεται και ως GSX-1300RR και διανύει την 3η γενιά της. Αμφότερα τα οχήματα είναι «βολίδες» και στο video του carwow, θα απολαύσουμε τέσσερις δοκιμασίες. Δύο αγώνες επιτάχυνσης από στάση, έναν ρολαριστό και τέλος φρενάρισμα.

Η Aventador SVJ διαθέτει έναν κινητήρα 6.5 λτ., V12, ισχύος 770 ίππων με 720 Nm ροπή. Ζυγίζει 1.525 κιλά και η τελική της ταχύτητα ανέρχεται στα 352 χλμ./ώρα. Όσον αφορά στη Suzuki Hayabusa, τροφοδοτείται από έναν 4κύλινδρο κινητήρα 1.340 κ.εκ. 195 ίππων και 150 Nm ροπή, ο οποίος καλείται να κινήσει μόλις  265 κιλά. Ως αποτέλεσμα ακόμα και η κορυφαία αναλογία κιλών ανά ίππο της SVJ, που ανέρχεται στα 1,98, ωχριά μπροστά στα 1,35 της ‘Busa.

Στον πρώτο αγώνα, αν και έχασε λίγο στην εκκίνηση, η μοτοσικλέτα κατάφερε να ρεφάρει και να κερδίσει. Το ίδιο συνέβη και στον δεύτερο, έστω και αν η Lambo ξεκίνησε λίγο νωρίτερα. Ο τρίτος αγώνας ήταν ρολαριστός από τα 80 χλμ./ώρα. Η Hayabusa δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει, για να σημειώσει «το γκολ της τιμής» η Aventador στα φρένα.

Get it on Google Play Download on the App Store