Μάγεψε στο Nurburgring η Ferrari 296 GTB (+video)

Για τους φανατικούς φίλους της Ferrari, η 296 GTB έχει δυο πολύ σημαντικούς λόγους ώστε να είναι αντιπαθής: αφενός διαθέτει V6 κινητήρα, αφετέρου δεν είναι μόνος του. Μαζί με τον twinturbo βενζινοκινητήρα των 2.9 λίτρων υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας 166 ίππων, που παρέχει δυνατότητα κίνησης μόνο με το ρεύμα έως 25 χλμ. και ανεβάζει τη συνολική απόδοση του plug-in υβριδικού συνόλου στα 830 άλογα. Αυτό το τελευταίο φροντίζει να λειάνει τις εντυπώσεις, καθώς από πλευράς επιδόσεων δεν γίνεται να παραπονεθεί ούτε ο πιο ταγμένος tifoso. Ακόμα κι αν μιλάμε για καταστάσεις μέσα στο Nurburgring.

To μικρότερο PHEV «Cavallino» (γιατί plug-in είναι και η SF90 Stradale) επισκέφτηκε το Nordschleiffe, μαζί με το Sport Auto και τον Christian Gebhardt. O Γερμανός έχει φάει «με το κουτάλι» το Nurburgring, γράφοντας χρόνους εκεί σχεδόν με κάθε αυτοκίνητο που δοκιμάζει. Η 296 GTB δεν γινόταν να απουσιάσει από τη λίστα της πιο επικίνδυνης πίστας στον κόσμο. Όχι μόνο αυτό, αλλά άφησε άπαντες έκπληκτους με τους αριθμούς που εμφάνισε στο χρονόμετρο.

Εξοπλισμένη με το πακέτο Assetto Fiorano και ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 R, η 296 GTB κατάφερε να γυρίσει τα 21 χιλιόμετρα της διαδρομής σε 6.58.70! Οποιαδήποτε επίδοση κάτω των 7 λεπτών είναι μνημειώδης για το Nordschleiffe, κάτι που φανερώνει και το γεγονός πως μόλις 15 αυτοκίνητα παραγωγής το έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα. Η επίδοση της plug-in V6 Ferrari είναι 1,3 δλ. καλύτερη από εκείνη της 488 Pista, που είχε σημειώσει πριν μερικά χρόνια με τον ίδιο οδηγό στο τιμόνι.

Το πρώτο V6 δημιούργημα με το σήμα του «Cavallino Rampante» (μην ξεχνάμε την Dino των 60’s) έχει στο κέντρο έναν 2.9 V6 twinturbo, που στροφάρει απροβλημάτιστα μέχρι τις 8.500 σ.α.λ. και παράγει 663 ίππους (στις 8.000 σ.α.λ.), μαζί με 740 Nm στις 3.250 σ.α.λ. Επειδή, όμως, ακόμα και η Ferrari πρέπει να πληροί τους κανονισμούς για το μέσο όρο εκπομπών ρύπων της γκάμας, παρέα στον βενζινοκινητήρα κάνει ένα ηλεκτρικό μοτέρ 167 ίππων. Η συνδυαστική ισχύς αγγίζει τους 830 ίππους και οι επιδόσεις που χαρίζει είναι πέρα για πέρα αρμόζουσες για Ferrari: 0-100 χλμ./ώρα σε 2,9 δλ., 0-200 χλμ./ώρα σε 7,3 δλ. και τελική 330 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store