«Μάγος» τράκαρε με το που μπήκε στο Nurburgring

Το Nurburgring δεν έχει κερδίσει το χαρακτηρισμό «Πράσινη Κόλαση», ούτε λογίζεται ως η πιο επικίνδυνη πίστα στον κόσμο τυχαία. Και μπορεί να είναι ανοιχτή για όλους, αλλά σίγουρα είναι ακατάλληλη για ακόμα περισσότερους.

Ο οδηγός μιας Mercedes C-Class (λογικά AMG C63) λειτουργεί ως ιδανικό παράδειγμα προς αποφυγή, καθώς δεν άντεξε στο Nordschleiffe ούτε 5 δευτερόλεπτα! Για την ακρίβεια, δεν χρειάστηκε να φτάσει καν σε κάποια στροφή για να τρακάρει. Στο σημείο εισόδου στην πίστα, που οριοθετείται από κώνους και κάνει μια μικρή κούρμπα ακριβώς για να μην ξεχύνονται οι «γρήγοροι» όπως λάχει, η μαύρη Mercedes έφυγε «καρφί» στις μπαριέρες με το που είδε έξοδο από το διάδρομο.

Ο άνθρωπος πίσω από το τιμόνι της δεν υπολόγισε την ολισθηρότητα του δρόμου, ούτε προφανώς τα αργά αντανακλαστικά του, πατώντας δυνατά το γκάζι ενόσω έστριβε δεξιά, για να βγει από τους κώνους. Η πρόθεση λογικά ήταν να εκτοξευθεί στην ευθεία, στο κυνήγι ενός χρόνου. Ή μπορεί να ήθελε να προσφέρει θέαμα, με ένα εντυπωσιακό γλίστρημα. Κάτι που εν τέλει κατόρθωσε, αλλά με εντελώς διαφορετικό τρόπο από αυτόν που θα ήθελε. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως αν όντως πρόκειται για C63, η απλή αποδίδει 476 ίππους και 650 Nm ενώ η S φτάνει στα 510 άλογα και τα 700 Nm από τον 4.0 V8 twinturbo. Οπότε η προσοχή με το γκάζι θα έπρεπε να είναι αυτονόητη. Η αποδοκιμασία του οδηγού της Porsche 911 GT3, τα λέει όλα.

https://www.youtube.com/watch?v=i_PPeAhPI2Q&t=7s

Get it on Google Play Download on the App Store