Mercedes-AMG E 63 S 788 PS σπάει τα κοντέρ (+video)

Η Mercedes-AMG E 63 S, η οποία δοκιμάστηκε πρόσφατα από το κανάλι στο YouTube AutoTopNL, διαθέτει 788 ίππους και είναι το απόλυτο οικογενειακό αυτοκίνητο.

Σαφέστατα και δεν είναι έτσι όπως το κατασκεύασε η «μαμά» Mercedes, μιας και έχει αρκετές βελτιώσεις, ώστε να γίνει ο απόλυτος «τιμωρός» των δρόμων.

Δείτε ακόμα: Πρώτη εμφάνιση της νέας Mercedes Ε-Class

Φέρνοντας το μυαλό σας μερικά χρόνια πίσω, στα φόρτε τους ήταν τα sedan οχήματα κι όχι τα SUV που είναι σήμερα! Ένα μοντέλο που έχει γράψει ιστορία είναι και η E-Class της Mercedes-Benz, που με την BMW Σειρά 5, είχαν έντονη κόντρα για την πρωτιά στην μεγάλη πολυτελή κατηγορία. Οι Ολλανδοί συνάδελφοι δοκίμασαν την συγκεκριμένη E 63 S που βλέπετε στο βίντεο, αλλά δεν μας είπαν ποια βελτιωτική εταιρεία την ενίσχυσε περαιτέρω. Γιατί όπως και να το κάνουμε η αύξηση της ιπποδύναμης από τους 612 εργοστασιακούς ίππους και τα 850 Nm ροπής, από τον 4λιτρο, V8 κινητήρα στους 788 ίππους και στα 1.025 Nm, είναι σημαντικό άλμα. Επιπρόσθετα και πέρα από τη μηχανική βελτίωση, περιποιημένο είναι και το φαίνεσθαι, όπου διαθέτει ένα ματ χρωματισμό, αλλά και εντυπωσιακές ζάντες.

Διαβάστε επίσης: Πωλούνται στρατιωτικές Mercedes G-Class

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, η εντυπωσιακή και πανίσχυρη Mercedes κατόρθωσε να φτάσει τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,06 δλ. και μάλιστα σε βρεγμένο οδόστρωμα. Η διαδικασία του 0-200 χλμ./ώρα ολοκληρώθηκε σε 9,72 δλ. και το 400άρι σε 10,67 δλ. Η ταχύτητα που «έγραψε» το κοντέρ ξεπέρασε τα 300 χλμ./ώρα, ενώ φαίνεται να μπορεί να πετύχει ακόμα υψηλότερη ταχύτητα.

Να σημειωθεί ότι όλες αυτές οι δοκιμές επιταχύνσεων έγιναν στη Γερμανική Autobahn, στα σημεία που δεν υπάρχουν όρια ταχύτητας.

Get it on Google Play Download on the App Store