Mercedes E55 AMG «κεντάει» στην autobahn (+video)

Οι Mercedes-AMG θεωρούνται πλέον ισάξιες αντίπαλοι των BMW M, κερδίζοντας μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις τον «αιώνιο» αντίπαλο. Παλιότερα, όμως, οι AMG θεωρούνταν μονοδιάστατες: γκάζι, V8, ευθείες και τέλος. Μέχρι που ένα μοντέλο τα άλλαξε όλα. Και αυτή ήταν η E55 AMG W211.

Πολλοί θεωρούν πως η πρώτη C63 διαφοροποίησε το στάτους των AMG, από πολυτελείς και σπορτίφ V8 λιμουζίνες, σε εστιασμένα αυτοκίνητα οδηγικής απόλαυσης. Ωστόσο, η ρότα είχε αλλάξει από το 2003. Όταν οι μηχανικοί της γερμανικής εταιρίας προσέθεσαν κομπρέσορα στον V8 των 5.4 λίτρων, έκαναν τις απαραίτητες ρυθμίσεις σε αερανάρτηση, πλαίσιο και μετάδοση, δημιουργώντας ένα καθαρόαιμο muscle car για κοστουμάτους. Η απόδοση έφτανε τους 476 ίππους στις 6.100 σ.α.λ. και τα 700 Nm ροπής στις 2.650 σ.α.λ., με το 5άρι αυτόματο κιβώτιο να την στέλνει στους πίσω τροχούς. Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα ήταν υπόθεση 4,7 δλ. και η τελική έμενε στα 250 ηλεκτρονικά περιοριζόμενα χλμ./ώρα, όμως κατόπιν αφαίρεσης του ηλεκτρονικού κόφτη ξεπερνούσε τα 300 χλμ./ώρα.

Αυτή που θα δούμε σήμερα, έχει ξεχάσει την εργοστασιακή μορφή της. Λεπτομέρειες δεν αναφέρονται, πέρα από ότι πρόκειται για πρώτο στάδιο, οπότε σίγουρα έχει νέα εξάτμιση και αναθεωρημένη ECU. Η ισχύς έχει «τσιμπήσει» κοντά στα 100 άλογα σε σχέση με το εργοστάσιο, φτάνοντας πλέον τους 570 ίππους. Με άλλα λόγια, το γκάζι όχι μόνο δεν της λείπει, αλλά μην πούμε ότι περισσεύει κιόλας. Τα 280 χλμ./ώρα έρχονται με τεράστια άνεση στην autobahn, δείχνοντας ότι και τα 300 είναι ζήτημα χρόνου, αλλά και χώρου. Η κίνηση ήταν κάπως αυξημένη την ώρα του video, οπότε το πέρασμα της λευκής AMG είχε τους περιορισμούς του. Παρόλα αυτά, ο ήχος του οχτακύλινδρου αποζημιώνει με το παραπάνω.

Get it on Google Play Download on the App Store