Nissan Skyline R33 1.500HP έγινε «μπάλα» 11 φορές! (+video)

Οι αγώνες αυτοκινήτου περιλαμβάνουν πάντα το στοιχείο του κινδύνου, καθώς το οτιδήποτε μπορεί να πάει στραβά εν ριπή οφθαλμού. Ένας Αυστραλός το έμαθε με τον χειρότερο τρόπο, όταν βρέθηκε να μετράει τούμπες μέσα στο Skyline R33 του.

Ο Mick Mansour συμμετείχε στον αγώνα GT-R Challenge, όπου «Godzilla» κάθε γενιάς και χρονολογίας αναμετρώνται μεταξύ τους, αλλά και κόντρα στο χρονόμετρο. Το R33 του Mansour συγκαταλεγόταν μεταξύ των πιο δυνατών συμμετεχόντων, αποδίδοντας 1.500 ίππους με καύσιμο E98. Μάλιστα η ισχύς αυτή προέκυψε έπειτα από detuning στον RB26DETT, ο οποίος κανονικά παράγει 2.100 άλογα! Ο Αυστραλός αποφάσισε να μειώσει την ισχύ για να αποφύγει τυχόν παρατράγουδα, αλλά τελικά όχι μόνο δεν τα γλίτωσε, αλλά πρωταγωνίστησε στο χειρότερο ατύχημα στην 14ετή διοργάνωση!

Το R33 έφυγε δυνατά από την εκκίνηση, ωστόσο μερικά μέτρα αργότερα έγινε εμφανές πως ο οδηγός πάλευε να το κρατήσει στην ευθεία. Με 1.500 άλογα τα χιλιόμετρα ανεβαίνουν μανιωδώς, ακόμα κι όταν το αυτοκίνητο αγωνιά να βρει πρόσφυση. Το εμπρός δεξί ελαστικό δεν άντεξε και κλατάρισε, τραβώντας το βελτιωμένο Nissan προς την αντίστοιχη πλευρά και το γρασίδι. Ο Mansour δεν κατάφερε τελικά να αποφύγει τα χειρότερα, όταν πάτησε στο γκαζόν με 270 χλμ./ώρα και είδε την ουρά να τον προσπερνά. Αυτό, όμως, ήταν μόνο η αρχή.

Η τόσο απότομη απώλεια ελέγχου και αλλαγή κατεύθυνσης ανέτρεψε το Skyline, που από εκείνο το σημείο και έπειτα απλά άρχισε να «κουτρουβαλάει» με τρομακτικό τρόπο. Πάνω από 11 τούμπες μέτρησε, μοιράζοντας κομμάτια από το αμάξωμα και τα μηχανικά μέρη παντού. Όλοι φοβήθηκαν για τη χείριστη κατάληξη, ωστόσο ο οδηγός βγήκε σχεδόν αλώβητος! Η μαγνητική που έγινε στο ιατρείο της πίστας δεν έδειξε καν σπασμένα κόκκαλα, ενώ οι γιατροί την επανέλαβαν στο νοσοκομείο καθώς δεν πίστευαν πως ο Mansour είχε γλιτώσει από τέτοιο ατύχημα, δίχως κατάγματα! Ο ίδιος εξάρει το roll cage, τις ζώνες ασφαλείας 6 σημείων και το κράνος, που του έσωσαν τη ζωή, λέγοντας πως πίστευε ότι θα πέθαινε κατά τη διάρκεια των κολασμένων δευτερολέπτων, που πέρασαν μέχρι να σταματήσουν οι τούμπες.

Όσο για το αυτοκίνητο; Οι μηχανικοί κατάφεραν να περισώσουν κινητήρα, κιβώτιο, το διαφορικό, τους δύο τροχούς και πολλά κομμάτια από το εσωτερικό, συμπεριλαμβανομένης της νιτρομπουκάλας!

Get it on Google Play Download on the App Store