Νταλίκα 47 ετών κουβαλάει με άνεση τόνους ξυλείας!

Οι γερασμένοι στόλοι οχημάτων, ειδικότερα βαρέων, αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στους δρόμους χωρών, όπως η Ελλάδα. Οι «παππούδες» των μεταφορών, όμως, δεν σταματούν να αποδεικνύουν την αξία τους, ακόμα σε περιοχές όπου τα νέα μοντέλα ανθίζουν.

Οι Η.Π.Α. είναι από τις μεγαλύτερες αγορές νέων φορτηγών, ωστόσο υπάρχουν ακόμα νταλίκες περασμένων δεκαετιών στο καθήκον. Το Kenworth W900 διατελεί ως ένας από τους μεγαλύτερους σταρ των μεταφορών στην Αμερική, εδώ και σχεδόν 50 χρόνια. Παρουσιάστηκε το 1961, αναβαθμίστηκε σε W900A το 1967 και έμεινε στην αγορά μέχρι το 1982. Το W900B που το διαδέχτηκε, συνεχίζει -με τις κατάλληλες ανανεώσεις- μέχρι σήμερα! Λέγοντας για «σταρ», ο τράκτορας από το Κέρκλαντ έχει υπάρξει και κινηματογραφικός!

Ένα W900 ήταν η νταλίκα που βλέπαμε στο Smokey and the Bandit («Ο Ατσίδας και το Λαγωνικό» ελληνιστί), ενώ ένα W900B συμμετείχε στην ταινία του James Bond, License to Kill («Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007: Προσωπική εκδίκηση» ο ελληνικός τίτλος)

Την κίνηση αναλάμβαναν μια σειρά από πετρελαιοκινητήρες των Detroit Diesel Corporation, Cummins και Caterpillar, σε αποδόσεις από 180 έως 450 ίππους (σήμερα, το κορυφαίο W990 φτάνει στα 625 άλογα). Και όπως μπορούμε να δούμε, ακόμα και μετά από 47 χρόνια, μπορούν άνετα να κουβαλήσουν θεόρατους κορμούς που ζυγίζουν κάμποσους τόνους. To video είναι μεν παλιό, αλλά κάνει το γύρο των social media καθώς το φορτηγό όχι μόνο παραμένει μάχιμο, αλλά πρόσφατα πέρασε από διαδικασία αναπαλαίωσης.

Get it on Google Play Download on the App Store