Ντίζελ 300άρες με Porsche Panamera (+video)

Τα ντίζελ αυτοκίνητα πάντα θα έχουν κοινό, όσο κυνήγι κι αν υποστούν από τις νόρμες ρύπων. Βασικά όσο «διώκονται», τόσο περισσότερους πόντους κερδίζουν στις καρδιές του κοινού. Αν μάλιστα μιλάμε για το ταχύτερο του είδους, τότε χαράς ευαγγέλια.

Η Porsche Panamera 4S Diesel δεν διατίθεται πλέον, αλλά μέχρι το 2020 που κυκλοφορούσε πρόλαβε να αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα της στην πετρελαιοκίνητη κοινότητα. Με τον twinturbo V8 των 3.956 κ.εκ. να παράγει 422 ίππους στις 3.500-5.000 σ.α.λ. και 850 Nm στις μόλις 1.000-3.250 σ.α.λ., η κορυφαία ντίζελ Panamera μπορεί να επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση μέσα σε 4,3 δλ. και να φτάσει μέχρι τα 285 χλμ./ώρα. Εξαιρουμένων διαφόρων βελτιωμένων προτάσεων από ABT, Brabus και λοιπούς μάστορες του είδους, η Panamera 4S παραμένει μέχρι σήμερα το ταχύτερο ντίζελ αυτοκίνητο.

Κάτι που δεν διστάζει (τουναντίον, λατρεύει) να πιστοποιεί σε κάθε ευκαιρία. Μια πολύ γρήγορη βόλτα στην autobahn, ας πούμε, είναι ό,τι πρέπει. Ανοιχτός δρόμος με καλό οδόστρωμα και χωρίς όρια ταχύτητας, στην ουσία προσκαλεί τα δυνατά τετράτροχα να δοκιμάζουν τις αντοχές των κοντέρ τους. Τα οποία πολλές φορές εμφανίζουν ενδείξεις πάνω από τις ανώτερες που ανακοινώνουν τα εργοστάσια. Η Panamera 4S Diesel φερ’ ειπείν έφτασε μέχρι τις παρυφές των 300 χλμ./ώρα, την ώρα που η Porsche την τοποθετεί 15 χλμ./ώρα κάτω. Προφανώς παίζουν ρόλο οι αποκλίσεις των ταχυμέτρων, όμως αυτό δεν αναιρεί τίποτα από την εκπληκτική ταχύτητα ενός οχήματος που ξεπερνά τα 5 μέτρα σε μήκος και τους 2 τόνους σε βάρος.

Get it on Google Play Download on the App Store