Ο Fernando Alonso «τσιτώνει» την Aston Martin DBX707 (+video)

Πολλοί απόρησαν με την απόφαση του Fernando Alonso να αφήσει την 4η Alpine για την 7η Aston Martin, πριν καν ολοκληρωθεί η περσινή σεζόν. Άσχετα με το τι θα κάνουν οι δυο ομάδες φέτος και στο εγγύς μέλλον, το μόνο σίγουρο είναι πως ο Ισπανός θα έχει την ευκαιρία πλέον να οδηγεί πολύ πιο «σπέσιαλ» αυτοκίνητα παραγωγής. «Σεφτέ» κάνει όχι κι όποιο, αλλά το ταχύτερο SUV παραγωγής όλων των εποχών.

Η DBX707 εμφανίστηκε πρώτη φορά στις αρχές του 2022, θέτοντας ιστορικά υψηλά απόδοσης και νούμερων επιδόσεων. Το βρετανικό υπερ-SUV ανακοινώνεται στα 310 χλμ./ώρα τελικής και τα 3,2 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα, τοποθετούμενο τότε σε αμφότερες τις μετρήσεις στην κορυφή των SUV παραγωγής. Παρά το λανσάρισμα της Ferrari Purosangue, η θηριώδης Aston παραμένει ταχύτερη στο 0-100 (3,3 δλ. η Purosangue) και ισοβαθμεί με την Ιταλίδα στην κορυφή της τελικής ταχύτητας. Τα 725 άλογα του 6.5 V12 εκθρόνισαν τα 707 του 4.0 V8 twinturbo της Mercedes-AMG από την κορυφή της ισχύος, αλλά και πάλι μιλάμε για πάνω από 700 άλογα δύναμης. Καθόλου λίγα, ειδικά όταν πίσω από το τιμόνι παίρνει θέση ένας δις παγκόσμιος πρωταθλητής Formula 1.

Ο Alonso ανέλαβε να εξερευνήσει σημεία φρεναρίσματος, κορυφές στροφών, διαχείριση κινήσεων από την ανάρτηση, απόδοση συστήματος πέδησης, απόκριση συστήματος διεύθυνσης και κάθε άλλο τομέα που δοκιμάζεται, όταν ένα αυτοκίνητο 707 ίππων και 2.245 κιλών πηγαίνει «τέζα» στην πίστα. Ούτως ή άλλως η κορυφαία DBX έχει εξαρτήματα με αύρα F1, όπως το σχήμα του διαχύτη και οι κεραμικές δισκόπλακες των420 χλστ. εμπρός και 390 χλστ. πίσω (με εξαπίστονες δαγκάνες). Η οδήγηση με γραμμές πάντως δεν είναι η μοναδική προσέγγιση του «Ισπανού σαμουράι», καθώς βλέπουμε και αρκετά πλάνα με το τιμόνι σε ανάποδη τροχιά από αυτή της καμπής.

Get it on Google Play Download on the App Store