Ο κολασμένος ήχος της Alfa 155 DTM V6 Ti (+video)

Ένα από τα αυτοκίνητα που άφησαν ανάγλυφο το σημάδι του στην Iστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού, είναι η Alfa Romeo 155 DTM V6 Ti. H Ιταλίδα που μπήκε στα χωράφια των Γερμανών, όρθωσε ανάστημα και κατάφερε να τους κερδίσει, στο ίδιο τους το πρωτάθλημα.

Στις αρχές με μέσα της δεκαετίας του 90, το DTM ζούσε τις πιο έντονες, ακριβές και τεχνολογικά προηγμένες στιγμές του. Τα αυτοκίνητα θύμιζαν μονοθέσια της Formula 1 σε σχέση με αυτά των 80’s, με τα εργοστάσια να δαπανούν τεράστια κονδύλια στην εξέλιξή τους. Η Alfa Corse ήθελε να δημιουργήσει μια αυτοκρατορία στις πίστες, αντίστοιχη με αυτή της Lancia στα ράλλυ. Για αυτό και οι περισσότεροι μηχανικοί της δεύτερης μεταφέρθηκαν στο αγωνιστικό τμήμα των Μιλανέζων, μετά την απόσυρση της εργοστασιακής συμμετοχής στο WRC. Το αποτέλεσμα της δουλειάς τους, ήταν η 155 V6 Ti.

Ένα από τα πιο επιτυχημένα αγωνιστικά όλων των εποχών, καθώς μόλις στην πρώτη χρονιά συμμετοχής κατάφερε να ισοπεδώσει πάσα έννοια ανταγωνισμού, κατακτώντας 13 νίκες σε 20 αγώνες! Οι 11 εξ αυτών, δε, από τον πρωταθλητή DTM για το 1993, Nicola Larini. Οι 155 V6 Ti συνεχίζουν να σηκώνουν την τρίχα στο petrolhead κοινό όχι μόνο σε αγώνες ιστορικών, αλλά συμμετέχοντας -και νικώντας- κανονικότατα σε αναβάσεις. Τροφή για πεινασμένα ώτα ο ήχος του ατμοσφαιρικού V6 των 2.5 λίτρων, με απόδοση 430 ίππων και κολασμένα ντεσιμπέλ στις 12.000 σ.α.λ.

Get it on Google Play Download on the App Store