Ο Verstappen «λιώνει» το Honda CR-V Hybrid 800HP (+video)

H Honda έπιασε τους πάντες στον ύπνο, εκπλήσσοντας ακόμα και τους πιο φανατικούς φίλους της, με την παρουσίαση του CR-V Hybrid Racer. Ενός υβριδικού «κτήνους» 800 ίππων, με καταγωγή από τα μονοθέσια του IndyCar. Ο Max Verstappen δεν έχει περάσει ούτε απέξω από το κορυφαίο πρωτάθλημα μονοθεσίων στις Η.Π.Α., αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχανε την ευκαιρία να το «σκίσει».

Συνήθως οι πιλότοι Formula 1 πάνε στα IndyCar όταν δεν μπορούν να βρουν ομάδα στην κορυφή του motorsport. Ο δις (και σχεδόν σίγουρος τρις, με το φετινό) πρωταθλητής δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί σε αυτή την κατάσταση, οπότε το CR-V Hybrid Racer είναι ό,τι κοντινότερο σε Indycar έχει/θα περάσει από τα χέρια του. Ο Ολλανδός πήρε θέση πίσω από το τιμόνι του τερατώδους CR-V, στα πλαίσια του GP Μαΐάμι (το οποίο κέρδισε άνετα, εκκινώντας 9ος), και τα έδωσε όλα. Η Honda έδωσε στη δημοσιότητα μόνο ένα σύντομο video 1 λεπτού, ωστόσο βλέπουμε πόσο καλά πέρασε ο πρωταθλητής με το CR-V των 800 ίππων. Έκανε τους γύρους του, έκαψε το λάστιχά του και παρότι δεν έχει σχέση με την Red Bull RB19, τον άφησε πέρα για πέρα ικανοποιημένο.

Το υβριδικό και αγωνιστικό SUV βρίθει αεροδυναμικών βοηθημάτων, αποτελούμενα εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα. Το ίδιο ισχύει για το μεγαλύτερο μέρος του αμαξώματος, που είναι πλέον άκρατα φουσκωμένο και ντυμένο σε έναν χρωματικό συνδυασμό γαλάζιου-κόκκινου. Το σωληνωτό σασί που εδράζει την κατασκευή επέβαλε το «κόψιμο» του μισού ύψους των θυρών, οι οποίες ανοίγουν α λα McLaren. Ακόμα πιο εντυπωσιακό το άνοιγμα του «καπό», το οποίο στην ουσία είναι το μισό αμάξωμα! Για να κάνουν τη δουλειά τους οι μηχανικοί, σηκώνεται ολόκληρο το τμήμα από τη μέση και πίσω, αποκαλύπτοντας την καρδιά του «τέρατος».

Την κίνηση του CR-V Hybrid Racer αναλαμβάνει ένας αγωνιστικός 2.2 V6 twinturbo, ίδιος με αυτούς που προμηθεύει η Honda πολλές ομάδες του πρωταθλήματος IndyCar. Η απόδοση φτάνει τους 800 ίππους και περνάει στην άσφαλτο μέσω εμπρός ανάρτησης από το αγωνιστικό Acura NSX GT-3 Evo22, ενώ η πίσω από το μονοθέσιο Dallara IR-18 (κοινά σασί και αναρτήσεις σε όλες τις ομάδες Indycar). Τα φρένα είναι της Brembo και φτάνουν τα 380 χλστ. εμπρός-355 χλστ. πίσω, ενώ οι τροχοί τις 20 ίντσες και περιβαλλόμενοι από σλικ ελαστικά Firestone Firehawk Indy 500 Ultra High Performance – καλά υποθέτετε, όλα από τα μονοθέσια του Indycar.

Get it on Google Play Download on the App Store