Οι πανίσχυρες Ferrari SF90 στη θρυλική Ίμολα (+video)

Το ορόσημο συναντά τον θρύλο. Η ισχυρότερη και ταχύτερη Ferrari παραγωγής όλων των εποχών μπαίνει στην ιστορική πίστα της Ίμολα, με τους οδηγούς της Scuderia στα πηδάλια!

Οι Charles LeClerc και Carlos Sainz πήραν από μια SF Stradale, σε κανονική και Spider εκδοχή, και αφέθηκαν στο στοιχείο τους. Βέβαια εδώ οι χρόνοι δεν ήταν αυτοσκοπός, αλλά η διασκέδαση. Για αυτό και βλέπουμε σε αρκετά καρέ το πίσω μέρος να παίρνει τη δική του πορεία, με πιο ζωηρό τον LeClerc. Οι δυο εκδόσεις του κορυφαίου «Cavallino Rampante» έχουν πανομοιότυπα τεχνικά χαρακτηριστικά, με σημαντικότερη διαφορά τα επιπλέον 40 κιλά της Spider, λόγω του μηχανισμού για την ηλεκτρικά ανοιγόμενη οροφή.

Το plug-in υβριδικό σύστημα, αποτελούμενο από τον 3.9 V8 twinturbo και 3 ηλεκτροκινητήρες, δεν παρουσιάζει διαφορές. Η απόδοση φτάνει συνδυαστικά τους 1.000 ίππους (780 ίππων στις 7.500 σ.α.λ. και 800 Nm στις 6.000 σ.α.λ. το θερμικό, 220 άλογα οι δυο ηλεκτροκινητήρες στον εμπρός άξονα) και περνάει σε όλους τους τροχούς, μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη. Η Ferrari ανακοινώνει 0-100 χλμ./ώρα σε 2,5 δλ. και τελική 340 χλμ./ώρα, νούμερα πανομοιότυπα μεταξύ των δυο Stradale. Στη μόνη μέτρηση που υστερεί η Spider, είναι το 0-200 χλμ./ώρα, που ολοκληρώνει σε 7 δλ. αντί 6,7 της κουπέ.

Get it on Google Play Download on the App Store