Opel Corsa 58 ίππων και 22 ετών «γαζώνει» (+video)

Η αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων έχει γεμίσει από 1.0 turbo μηχανικά σύνολα, τα οποία προσφέρουν ιπποδύναμη αντίστοιχη με παλαιότερους ατμοσφαιρικούς 1.4-1.6 λτ. και ροπή 2λιτρων. Παλαιότερα όμως τα 1.000άρια μοτέρ ήταν αναιμικά, γιατί ήταν ατμοσφαιρικά και με ισχύ που κυμαίνονταν γύρω στους 60 ίππους.

Όπως για παράδειγμα το τρίτης γενιάς Opel Corsa. Στη βασική του έκδοση εφοδιάζονταν με 3κύλινδρο μηχανικό σύνολο 1.0 λτ., απόδοσης 58 ίππων στις 5.600 σ.α.λ. και 85 Nm ροπής. Σύμφωνα με τις εργοστασιακές μετρήσεις έκανε τα 0-100 χλμ./ώρα σε 17 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητα έφτανε τα 155 χλμ./ώρα. Νούμερα αστεία για τα τωρινά δεδομένα, όμως τότε τέτοια αυτοκίνητα πουλούσαν και ειδικά στις εταιρείες ενοικιάσεων λόγω των πολύ χαμηλών τιμών τους.

Μια τέτοια περίπτωση είναι το Corsa που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, το οποίο μετράει 22 χρόνια (μοντέλο του 2001) και το οδόμετρό του αναγράφει 245.200 χιλιόμετρα. Ωστόσο το αδύναμο μοτέρ έχει ακόμα σθένος, μιας και καταφέρνει να κρατάει στην Autobahn πάνω από 160 χιλιόμετρα, ενώ φαίνεται να λειτουργεί δίχως το παραμικρό πρόβλημα και έχει διατηρήσει το χαρακτηριστικό ήχο της «ραπτομηχανής». Εντύπωση προκαλεί στο βίντεο και το ασθενοφόρο που πάει… τάπα.

Get it on Google Play Download on the App Store