Ουκρανός «γλεντάει» Ρώσους που έμειναν από καύσιμα (+video)

Η εισβολή της Ρωσίας στα ουκρανικά εδάφη δεν εξελίσσεται όσο εύκολα θα περίμενε ο Βλάντιμιρ Πούτιν, καθώς η αντίσταση των Ουκρανών -ακόμα και απλών πολιτών- είναι πιο σφοδρή από ό,τι που είχαν προβλέψει τα ρωσικά στρατεύματα. Σε αυτό προσθέστε και τη μάλλον ελλιπή προετοιμασία τους, που φτάνει στο σημείο να ακινητοποιεί άρματα μάχης λόγω έλλειψης καυσίμων!

Υπάρχουν πολλές αναφορές για ρωσικά τανκς που μένουν από καύσιμα, ακινητοποιημένα στη μέση του δρόμου και εν αναμονή ανεφοδιασμού. Ένα τέτοιο «κοκαλωμένο» άρμα, με το πλήρωμά του να περιμένει τον ερχομό του βυτιοφόρου, πέτυχε ένας Ουκρανός πολίτης και δεν έχασε ευκαιρία να τους κάνει πλάκα. Αρχικά τους ρωτάει αν σταμάτησαν λόγω βλάβης («χάλασε;» που τους λέει), για να λάβει την απάντηση πως έχουν μείνει από καύσιμα. Το «γλέντι» συνεχίζεται, καθώς -με φουλ χιουμοριστικό τρόπο- προθυμοποιείται να τους ρυμουλκήσει πίσω στη Ρωσία. Οι Ρώσοι συμμετέχουν στη συζήτηση γελώντας, δίχως καμία εκδήλωση εχθρικότητας προς τα αστεία του Ουκρανού (πέρα, προφανώς, από το ότι έχουν «μπουκάρει» στη χώρα του, εκτελώντας διαταγές), πιστοποιώντας περαιτέρω τον παραλογισμό και το αναίτιο της όλης κατάστασης.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως όταν οι Ρώσοι στρατιώτες ερωτώνται αν γνωρίζουν πού πάνε, απαντάνε αρνητικά. Στον τραγέλαφο διαλόγου που διαδραματίζεται, χρειάζεται η ενημέρωση από τον ίδιο τον Ουκρανό για να μάθουν πως η αποστολή τους είναι το Κίεβο. Σύμφωνα με τον άνθρωπο που τράβηξε το video, συνάντησε πολλούς στρατιώτες στη διαδρομή του που δεν ήξεραν πού πήγαιναν. Εικόνα που, όπως κι εκείνη ενός αγρότη να κλέβει άρμα μάχης και να το ρυμουλκεί με το τρακτέρ του, δεν υπάρχει περίπτωση να αφήνει ικανοποιημένο το Ρώσο πρόεδρο.

https://twitter.com/aliostad/status/1497519061554630658?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1497519061554630658%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.carscoops.com%2F2022%2F02%2Fneed-a-tow-back-to-russia-ukrainian-driver-jokes-with-russian-soldiers-after-their-tank-runs-out-of-fuel%2F

Get it on Google Play Download on the App Store