Παγοβολή σε McLaren F1 20 εκατ. ευρώ (+video)

Η περιποίηση του αυτοκινήτου είναι μια από τις καλύτερες ψυχοθεραπείες που υπάρχουν. Ένα πλύσιμο στο χέρι, ακόμα και η διαδρομή για το πλυντήριο κι η ικανοποίηση που παίρνεις μετά, όταν το βλέπεις να γυαλίζει, φτάνουν για να αποσυμπιέσουν τον ψυχισμό. Η περιποίηση, όμως, όσο ανεβαίνει επίπεδο το αυτοκίνητο, θα πρέπει να ακολουθεί. Μια McLaren F1, ας πούμε, δεν την πας σε ένα απλό πλυντήριο.

Ειδικά όταν πρόκειται για μια από τις ελάχιστες με το έξτρα αεροδυναμικό πακέτο, η οποία -συν τοις άλλοις- έχει πιάσει 22 εκατομμύρια δολάρια (19,9 εκατ. ευρώ) σε δημοπρασία! Εδώ η φροντίδα απαιτεί προσοχή στη λεπτομέρεια, λεπτεπίλεπτους χειρισμούς και εξειδικευμένες τεχνικές. Μια από τις πιο ιδιαίτερες, αλλά και ραγδαία αναπτυσσόμενες, είναι η παγοβολή. Ο ψεκασμός ξηρού πάγου υπό πίεση, δηλαδή, εν είδει αμμοβολής. Η συγκεκριμένη μέθοδος χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό δυσπρόσιτων σημείων, που έχουν την τάση να συγκεντρώνουν μεγάλες ποσότητες ακαθαρσιών και λόγω της περιορισμένης προσβασιμότητας, τείνουν να μένουν εκεί για καιρό. Κάτι που αν συμβεί, οδηγεί σε στερεοποίηση και δυνητικά διάβρωση.

Προκειμένου να αποφευχθεί αυτή η δυσάρεστη κατάσταση, ιδίως σε τετράτροχα που κοστίζουν περιουσίες, πολλές επιχειρήσεις detailing επιστρατεύουν την παγοβολή για τον καθαρισμό των θόλων, των δισκόφρενων και των δαγκανών. Κατόπιν του περάσματος με τον πάγο, οι επιφάνειες σκουπίζονται επιμελώς και ψεκάζονται με ειδικά καθαριστικά. Απολαύστε την σχοινοτενή φροντίδα του άλλοτε ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής όλων των εποχών, που περιλαμβάνει μέχρι την απομάκρυνση βρωμιάς από τα διάκενα των σημάτων!

Get it on Google Play Download on the App Store