Παλιό Volvo XC90 έσωσε από θάνατο (+video)

Ένας από τους χειρότερους εφιάλτες κάθε οδηγού, είναι ξαφνικά εκεί που πηγαίνει κανονικά στην πορεία του, να εμφανιστεί μπροστά του από το αντίθετο ρεύμα όχημα που έχει φύγει από την πορεία του. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για φορτηγό, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση που θα παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο.

Δείτε ακόμα: Προσιτή πολυτέλεια με Volvo XC40 T3

Για άγνωστο λόγο, ο οδηγός του DAF βγαίνει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, προσκρούει πάνω στο διερχόμενο Volvo XC90 και κατόπιν τα δύο οχήματα σύρονται στα μεταλλικά κιγκλιδώματα. Όπως μπορούμε να διακρίνουμε, ο οδηγός του φορτηγού άργησε πολύ να πατήσει φρένο, γιατί τα φώτα των φρένων ανάβουν αφού είχε γίνει η σύγκρουση. Πολύ πιθανό είναι να τον πήρε ο ύπνος στο τιμόνι και να ξύπνησε από την σφοδρότητα του τρακαρίσματος.

Βάσει όγκου του φορτηγού, θα περίμενε κανείς πως το άτυχο αυτοκίνητο που βρέθηκε στο πέρασμά του θα είχε γίνει «αλοιφή». Και όμως το πρώτης γενιάς Volvo XC90 (παρουσιάστηκε το 2002) άντεξε και διατήρησε σε μεγάλο βαθμό τον ζωτικό χώρο του οδηγού. Εάν αυτός φορούσε ζώνη ασφαλείας, τότε θεωρητικά θα γλίτωσε με μικρούς τραυματισμούς. Σίγουρα το σοκ που υπέστη θα το ξεπεράσει ποτέ του, ενώ το πιθανότερο είναι το επόμενό του αυτοκίνητό του να είναι και πάλι Volvo. Άλλωστε η Σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία είναι χρόνια γνωστή για τη βαρύτητα που δίνει στον τομέα της ασφάλειας. Πριν από λίγες μέρες έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με ακραία crash tests, όπου νέα Volvo κάνουν ελεύθερη πτώση στο έδαφος, από ύψος 30 μέτρων!

Δείτε ακόμα: Δύναμη και οικονομία με το Volvo XC40 T5 Twin Engine

Παρακολουθείστε παρακάτω το βίντεο από την σύγκρουση:

Get it on Google Play Download on the App Store