Παντιλίκια με το Kia EV6 GT (+videos)

Το νέο μεσαίο Crossover Kia EV6 έχει ενθουσιάσει με τον άκρως δυναμικό του σχεδιασμό, ξεχωρίζοντας αμέσως όπου σταθεί και βρεθεί. Είναι το πρώτο BEV που παράγεται από την Kia χρησιμοποιώντας την ολοκαίνουργια πλατφόρμα Electric-Global Modular Platform (E-GMP), όπως και το ισχυρότερο και γρηγορότερο αυτοκίνητο της κορεατικής μάρκας.

Στην κορυφή της γκάμας τοποθετείται το πολύ συναρπαστικό EV6 GT, με τους δύο ηλεκτροκινητήρες, συνολικής ισχύος 585 ίππων και 740 Nm ροπής. Απόδοση που «εκτοξεύει» το αμάξωμα των 2.200 κιλών και 4,7 μ. μήκους στα 0-100 χλμ./ώρα σε 3,5 δλ. και με τη μέγιστη ταχύτητα να φτάνει τα 260 χλμ./ώρα. Επίσης, η μπαταρία των 77,4 kWh εξασφαλίζει αυτονομία 424 χλμ. σε μεικτές συνθήκες και 546 χλμ. στην πόλη, με κατανάλωση ενέργειας 20,6 kWh/100 χλμ. και 16,0 kWh/100 χλμ. αντίστοιχα.

Για να περάσει όλη αυτή η ωμή και ακαριαία δύναμη στο δρόμο, το EV6 GT φέρει πολλές αλλαγές στο «στήσιμό» του. Οι αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν ειδική σπορ ανάρτηση με μοναδικά εξαρτήματα εμπρός και ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (e-LSD) μεγαλύτερα δισκόφρενα και σπορ ελαστικά με ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών.

Ο χρήστης του έχει στη διάθεσή του πολλά προγράμματα οδήγησης, όπως είναι τα GT, My Drive και το Drift, μαζί με τα Eco Normal και Sport που περιλαμβάνονται και στα άλλα EV6. Το μόνο που απαιτείται, είναι το πάτημα του πράσινου κουμπιού στο τιμόνι. Για μια ακόμη πιο συναρπαστική οδηγική εμπειρία, η επιλεγμένη λειτουργία Drift μπορεί να κατανείμει περισσότερη ισχύ στους πίσω τροχούς. Να σημειωθεί ότι από τους 585 ίππους και τα 700 Nm, ο εμπρός ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 218 PS και 350 Nm και ο πίσω 367 PS και 390 Nm.

Get it on Google Play Download on the App Store