Περιποίηση για την πιο ταλαίπωρη Mercedes-AMG GT

Αυτοκίνητα σαν τη Mercedes-AMG GT περνάνε συνήθως τις μέρες τους «κρέμα». Ελάχιστα μπαίνουν σε πίστα ή πιάνουν τελικές στις autobahn, με τα περισσότερα να παραμένουν στα γκαράζ ως τρόπαια. Σε κάθε περίπτωση, για να προκύψει ένα υπεραυτοκίνητο παραγωγής θα πρέπει πρώτα κάποια άλλα, εφάμιλλων προδιαγραφών, πρωτότυπα να περάσουν από «βασανιστήρια».

Η Γερμανίδα που βλέπουμε ενδέχεται να είναι η πιο ταλαίπωρη AMG GT εκεί έξω, έχοντας υπηρετήσει περήφανα σαν «μουλάρι» χειμερινών δοκιμών. Σε αντίθεση με τα περισσότερα πρωτότυπα, που μετά το καθήκον τους είτε καταστρέφονται είτε γίνονται ανταλλακτικά, ετούτη συνέχισε κανονικά την πορεία της. Με χιλιάδες βάρβαρων χιλιομέτρων στην πλάτη, από εξαντλητικά περάσματα σε παγωμένες λίμνες, χιονισμένους δρόμους και πολικές θερμοκρασίες, με το θερμόμετρο να δείχνει πολλούς βαθμούς υπό του μηδενός.

Η χρήση της συνέχισε να γίνεται τον χειμώνα και μετά τις δοκιμές, σχεδόν σε καθημερινή βάση, με το αμάξωμα να εκτίθεται πέρα από το δριμύ ψύχος και σε όλα τα παρελκόμενα των χιονισμένων δρόμων, δηλαδή πάγους, αλάτια και λοιπά. Παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στη βαφή και τη λαμαρίνα αν δεν απομακρυνθούν, οπότε ένα καλό πλύσιμο είναι το λιγότερο που αξίζει σε αυτή τη Mercedes. Και μόνο η αλλαγή χρώματος, από το λερωμένο καφέ στο γυαλιστερό μπλε, φτάνει για να σου φτιάξει τη διάθεση, σαν να είναι δικό σου το αυτοκίνητο.

Να θυμίσουμε ότι η GT S έχει τον 4.0 V8 twinturbo στα 510 άλογα και τα 650 Nm (προ facelift, 522 ίπποι και 670 Nm μετά από αυτό), έχοντας τη δυνατότητα να επιταχύνει (στην άσφαλτο) στα 100 χλμ./ώρα από στάση εντός 3,8 δλ. και μέχρι τα 310 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store