Peugeot 205 GTi στο κυνήγι AMG A45 S (+video)

Κατά γενική ομολογία αν έχεις άλογα και δεν ξέρεις να τα χρησιμοποιείς, είναι σαν να μην τα έχεις. Ή, για να είμαστε λίγο επιεικείς, αν ο άλλος ξέρει να αξιοποιεί καλύτερα τα δικά του. Δείτε το δίδυμο Peugeot 205 GTi – Mercedes-AMG A45 S.

Τα δυο αυτοκίνητα απέχουν μεταξύ τους σχεδόν 30 χρόνια και, βάσει εργοστασιακών αριθμών, 250 άλογα! Το GTi αποδίδει 130 ίππους από τον ατμοσφαιρικό 1.900άρη, τη στιγμή που ο 2λιτρος τούρμπο της Mercedes βρίσκεται στα 381 άλογα (η σημερινή έχει φτάσει πια στα 421). Οι υπόλοιπες διαφορές αφορούν τα συστήματα μετάδοσης (5άρι χειροκίνητο και κίνηση μπροστά ο Γάλλος, 7άρι αυτόματο η τετρακίνητη Γερμανίδα), την τεχνολογία (αναλογικό vs ηλεκτρονικών συστημάτων) και, φυσικά, το βάρος (πάνω από 500 κιλά η διαφορά υπέρ του 205).

Λόγω της παρουσίας roll cage και του ήχου, μπορούμε να συμπεράνουμε με ασφάλεια πως το εν λόγω Peugeot είναι αγωνιστικό. Οπότε να υποθέσουμε πως το μοτέρ αποδίδει 160 ίππους; Να πούμε 200; Και πάλι, μιλάμε για σχεδόν τα μισά από τη Mercedes, θεωρώντας πάντα πως δεν είναι βελτιωμένη. Ο οδηγός του 205, όμως, δεν έχει διάθεση να «χαρίσει κάστανα». Η προσπέραση που δέχεται στην αρχή από αυτόν της A45 S του ανάβει «τα λαμπάκια», οπότε παίρνει κυριολεκτικά στο κατόπι το γερμανικό mega hatch. Το οποίο κάνει ό,τι μπορεί για να ανοίξει τη διαφορά. Καβαλάει κερμπ, εκμεταλλεύεται όλο το πλάτος της πίστας, μέχρι που πατάει εκτός σε κάποια σημεία. Αλλά το GTi, εκεί. Στον καθρέπτη της.

Get it on Google Play Download on the App Store