Πήγαν να σώσουν Lada Niva και το έκαναν κομμάτια

Όλα τα κακά της μοίρας του έπεσαν μαζεμένα σε ένα δύσμοιρο Lada Niva, που όχι μόνο έπεσε σε παγωμένη λίμνη αλλά στη συνέχεια έγινε υλικό σκραπ.

Το σκηνικό έλαβε χώρα -που αλλού;- στη Ρωσία. Εκεί, δηλαδή, που αφθονούν τόσο τα Niva, όσο και οι παγωμένες επιφάνειες. Το συγκεκριμένο φαίνεται βελτιωμένο, με αυξημένη απόσταση από το έδαφος και τροχούς προσανατολισμένους αμιγώς στο off roading. Όσο προετοιμασμένο κι αν είναι ένα αυτοκίνητο, όμως, με τη φύση και τα ανθρώπινα λάθη δεν μπορεί να τα βάλει.

Το δράμα του Niva ξεκίνησε όταν ο οδηγός του επιχείρησε να διασχίσει μια παγωμένη λίμνη. Δεν είναι κάτι πρωτότυπο για Ρωσία ή Σκανδιναβία, πολλοί το κάνουν – πάντα υπό τον κίνδυνο του ανοίξει η γη και να τους καταπιεί, κυριολεκτικά. Ένας λάθος υπολογισμός αρκεί για να κάνει το αυτοκίνητο «μπλουμ». Το τετρακίνητο Lada δεν τη γλίτωσε και βρήκε εαυτό σε μακροβούτια, υπό του μηδενός. Και τα χειρότερα για το ίδιο, δυστυχώς, δεν είχαν έρθει.

Η προσπάθεια ανέλκυσης εξελίχτηκε σε σκέτη καταστροφή καθώς ο πάγος υποχωρούσε στο τράβηγμα του Niva. Κάτι που τελικά έκανε και ο πίσω άξονας, ο οποίος ξηλώθηκε από τη δύναμη της ρυμούλκησης. Ούτε σε αυτό το σημείο, όμως, τελείωσαν τα βάσανα του ταλαίπωρου Lada. Όταν τελικά βρήκε στέρεο έδαφος, το εμπρός μέρος «μάγκωσε» και ουδείς ενημέρωσε τον οδηγό που ρυμουλκούσε για αυτή την εξέλιξη. Κατά συνέπεια συνέχισε να τραβάει, κάνοντας κομμάτια σασί και αμάξωμα!

Get it on Google Play Download on the App Store